Türkiye dopingde zirvede!

Yapılan testlerde 50 Türk atletin dopingli çıktığı için yarışlardan çekildiğine dikkat çeken Fransız gazetesi, 31 yeni doping olayınının ardından Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 2020 Olimpiyatlarının Türki

Türkiye dopingde zirvede!

Yapılan testlerde 50 Türk atletin dopingli çıktığı için yarışlardan çekildiğine dikkat çeken Fransız gazetesi, 31 yeni doping olayınının ardından Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi’nin Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin 2020 Olimpiyatlarının Türkiye’de yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararını açıklamadan bir ay önce görevinden istifa ettiğine dikkat çekti.

Daha önce 17 atletin men edildiğini kaydeden L’Equipe, Türk atletlerinin en ünlüleri 1500 metre Olimpiyat Şampiyonu Aslı Çakır ve 100 metre Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt ile ilgili sonucun beklendiğine işaret etti. Doping Volkanı’nda en çok 5 ülkenin gözlendiği vurgulanırken ikinci sırada 43 atletle Rusya ikinci, 14 dopingli atletle Kenya üçüncü, 10 dopingli atletle ABD dördüncü, 8 dopingli atletle Jamaika beşinci sırada yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor