Türkiye 3 Macaristan 0

Milliler Malta maçını unutturdu. Malta gibi güçsüz bir ekiple berabere kalarak büyük eleştiri alan milli takımımız 665 gün sonra seyircimizle buluştuğu maçta Macaristan'ı 3-0 ile geçti ve Malta maçından sonra verdiği sözleri tuttu.İnönü Stadı'nda oynanan

Türkiye 3 Macaristan 0

Milliler Malta maçını unutturdu. Malta gibi güçsüz bir ekiple berabere kalarak büyük eleştiri alan milli takımımız 665 gün sonra seyircimizle buluştuğu maçta Macaristan'ı 3-0 ile geçti ve Malta maçından sonra verdiği sözleri tuttu.

İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmaya farklı bir 11'le çıkan Fatih Terim'in öğrencileri Macar Zoltan Gera'nın kırmızı kart görerek oyundan atılmasından sonra açıldı ve golleri buldu.

68.dakikada Gökhan Ünal ile 1-0 öne geçen takımımız 73.dakikada da Aurelio ile golü buldu ve skoru 2-0'a getirdi. Uzatma dakikalarında ise Halil Altıntop'un golü skoru belirledi. Milli takımımız bu kritik maçtan 3 puan çıkararak gruptan çıkma şansını artırdı. Norveç ile Yunanistan'ın berabere kaldığı grupta milli takımımız bu galibiyetle puanını 17'ye çıkardı.



STAT: Beşiktaş İnönü
HAKEMLER: Stuart Dougal, Alan Cunningham, Stuart Macaulay, (4. Hakem) Iain Robertson Brines
TÜRKİYE: Hakan, Hamit Altıntop, Emre Aşık, Servet, İbrahim Üzülmez, Nihat (dk.46 Emre) , Aurelio, Ayhan (dk. 67 Serdar), Tuncay, Gökdeniz (dk.61 Halil), Gökhan
TEKNİK DİREKTÖR: Fatih Terim

MACARİSTAN: Fülop, Juhasz, Szelesi, Vanczak, Csizmadia, Vasko, Vass, Gera (dk.66 Toth), Dzsudsak, Hajnal, Priskin
TEKNİK DİREKTÖR: Peter Varhidi

SARI KARTLAR: Gera, Priskin, Vanczak (Macaristan) Hamit (Türkiye)
KIRMIZI KART: Gera (dk. 63)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

3.dakikada sol kanattan çizgiye inen Tuncay rakibini çalımlamak istedi. Hakem topun dışarıya çıktığına karar verdi.

5.dakikada milli takımımız ilk şutunu Hamit ile buldu. Hamit'in ceza sahası dışından attığı sert şut auta çıktı.

6.dakikada sağ kanatta Tuncay'ın müthiş pasına hareketlenen Nihat ceza sahasının sağ çaprazından çok sert vurdu. Kaleci Fülop güçlükle topu kornere çeldi.

7.dakikada Gökdeniz uzak mesafeden çok sert vurdu. Top kaleci Fülop'un üzerine gitti.

15.dakikada Macaristan çok tehlikeli geldi. Kornerden sonra gelişen ara pasında Macar forvet topla buluştu. Çaprazdan vuruşunda top Hakan'a çarparak yeniden kornere gitti.

23.dakikada sağ kanattan gelen Macaristan'da top sağ çaprazda bulunan Priskin'in önünde kaldı. Priskin çok sert vurdu. Topu Hakan güçlükle kornere çeldi.

33.dakikada ani bir atak yakaladık. Hamit Altıntop uzun süre topu sürdükten sonra sol kanattan kaçan Gökdeniz'i gördü. Gökdeniz ceza sahasına girdikten sonra kaleyi denedi ama top rakibe çarptı. Gökdeniz çalım atmayı denese mutlak bir gol pozisyonu olabilirdi.

45.dakikada en net pozisyonumuzu yakaladık. Sol çaprazdan ceza alanına giren Tuncay'ın müsait durumdaki vuruşunda top auta gitti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

46.dakikada Gökhan ile duvar pası yapan Emre bir anda ceza sahası içerisine girdi. Kaleci Fülop ile karşı karşıya kalan Emre'nin vuruşu kaleciden döndü. Bu pozisyonda kaleci Fülop kısa süren bir sakatlık yaşadı.

58.dakikada Macaristan yine tehlikeli geldi. Hızlı bir atağa çıkan Macaristan'da Gera sağ çaprazdan kaleyi görmek istedi. Araya son anda girerek yatarak müdahale eden Servet pozisyonun büyümesini önledi. Top kornere çıktı.

61.dakikada sağ kanattan kullanılan kornerde ön direğe gelen Ayhan topa kafayla vurdu. Top az farkla auta gitti.

63.dakikada - KIRMIZI KART: Zoltan Gera kaleci Hakan ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakemi aldatmaya yönelik hareketten dolayı Gera ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyundan atıldı.

GOOOOLL: 68.dakikada Tuncay soldan mükemmel geldi. Ceza alanına girdikten sonra orasını yaptı. Arka direkte bulunan Gökhan Ünal kafayı vurdu ve milli takımımızı 1-0 öne geçirdi.

GOOOLLL: 73.dakikada Aurelio'nun golüyle 2-0 öne geçtik. Kornerden gelen topa Emre gelişine vurdu. Top ceza alanındaki Aurelio'nun önünde kaldı. Onun vuruşuyla skor 2-0 oldu.

GOOOLL: 90+4'te Halil sa çaprazdan adeta çizgiden sert vurdu. Kaleci kapttığı köşeden golü yedi ve skor 3-0'a çıktı.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor