Türk sporunda yine şike skandalı

18 yaşındaki basketbolcuya başka bir kimlikle 16 yaşındaymış gibi lisans çıkarıldı. Genç basketbolcu o lisansla milli takımda bile forma giydi, kimse farkına varmadı.Evrakta yapılan bu sahteciliği Tahkim Kurulu’nda bir Etik Kurulu üyesi savundu. TÜRK spor

Türk sporunda yine şike skandalı

18 yaşındaki basketbolcuya başka bir kimlikle 16 yaşındaymış gibi lisans çıkarıldı. Genç basketbolcu o lisansla milli takımda bile forma giydi, kimse farkına varmadı.Evrakta yapılan bu sahteciliği Tahkim Kurulu’nda bir Etik Kurulu üyesi savundu.
 

TÜRK sporu başta şike olmak üzere spordaki kirliliklerden arınmaya çalıştıkça skandal üstüne skandala imza atıyor. Bu çarpıklıklardan biri de basketbolda yaşandı.
- 18 yaşındaki Hakan Pomak-oğlu (Anadolu Efes’e transfer olurken) evrakta sahtecilik yapılarak 16 yaşında gösterildi.
- Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, eski milli basketbolcu Tamer Oyguç’a bu eyleminden dolayı 1 yıl men ve 10 bin lira para cezası verdi.
- Hakan Pomakoğlu da 1 yıl sahalardan men ve 10 bin lira para cezasına çarptırıldı.


 

Yanıt bekleyen sorular


 

Bu karara Tamer Oyguç ve Hakan Pamukoğlu itiraz etti. Konu Tahkim Kurulu’na taşındı. Etik dışı davranış ve evrakta sahtecilikten dolayı ceza alan iki ismi Futbol Federasyonu Etik Kurulu Üyesi Mertay Kugay savundu. Tahkim Kurulu da görüşünü değiştirmedi ve bu iki isme verilen cezayı onadı. Ama şimdi aşağıda sıralayacağımız çarpıklıklara kimse yanıt bulamadı:
- 2009 yılına kadar Orhun Pomakoğlu adıyla oynayan ve basketbol camiası tarafından tanınan oyuncu tam 3 yıl boyunca Hakan Pomakoğlu adıyla nasıl yeni bir lisans çıkarttı?
- Hakan Pomakoğlu isimli kişi vefat etmişti, yeniden doğmayı nasıl başardı? Hiçbir antrenör bu duruma neden itiraz etmedi ya da farkına varmadı?
- Milli Takım’ın altyapı antrenörleri bu sporcuyu muhtemelen Orhun Pomakoğlu ismiyle izlemişti. Hakan Pomakoğlu adını alınca tanımadılar mı?
- Her avukatın müvekkilini savunma hakkı sonsuzdur. Ancak böylesine etik dışı bir durumun savunucusu TFF Etik Kurulu üyesi mi olmalıydı?
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor