Türk sporculara büyük ödül

Altın, gümüş ve bronzu boynuna takan atlet ve sporcularımız, oyunlar sonunda toplam 126 madalya elde etmeyi başardı. Bu isimler ödül olarak 29 bin Cumhuriyet Altını almaya hak kazandı. 17. Akdeniz Oyunları’nın madalya sıralamasında Türkiye ikinci oldu. Bu

Türk sporculara büyük ödül
Altın, gümüş ve bronzu boynuna takan atlet ve sporcularımız, oyunlar sonunda toplam 126 madalya elde etmeyi başardı. Bu isimler ödül olarak 29 bin Cumhuriyet Altını almaya hak kazandı.
 
17. Akdeniz Oyunları’nın madalya sıralamasında Türkiye ikinci oldu. Bu sıralamada birinciliği İtalya kazandı. Altın rekoru kıran ay yıldızlı sporcular oyunları, 47 altın, 43 gümüş ve 36 bronz madalya ile tamamladı. Oyunlar tarihinde en fazla madalya kazanan ekip olan İtalya, Mersin’deki oyunlarda birinciliği, 70 altın, 52 gümüş ve 64 bronz madalya ile elde etti. Fransa’nın 25 altın, 25 gümüş ve 45 bronz madalya toplayıp üçüncü olduğu sıralamada, İspanya dördüncü, Mısır ise beşinci oldu. Bosna Hersek, Lübnan, Makedonya, San Marino ve Suriye, altın madalya kazanamadan oyunları bitirdi.
 
EN YÜKSEK ÖDÜL BİREYSEL ŞAMPİYONLARA
 
OYUNLAR öncesinde açıklanan Cumhuriyet Altını ödül sistemine göre ise, Türk sporcular toplamda büyük bir ödüle hak kazandı; 29 bin Cumhuriyet Altını... Bireysel sporlarda altın madalya kazananlar için 500, gümüş alanlar için 75, bronzda kalanlar içinse 50 Cumhuriyet Altını biçildi.
 
Bu miktar takım sporlarında ise altın alan takımdaki sporcu başına 75, gümüş alanlarda kişi başına 50, bronz alanlarda ise kişi başına 25 Cumhuriyet Altını olarak belirlendi.
 
BİRİNCİ OLAN GÜREŞÇİLERE 7 BİN ALTIN
 
BÖYLELİKLE sona eren Akdeniz Oyunları’nın ardından, Türkiye’nin altın madalya kazanan sporcuları 23 bin 350, gümüş madalya elde eden sporcuları 4 bin 475, bronz madalya kazanan sporcuları ise bin 175 Cumhuriyet Altını almaya hak kazandı. En çok altın madalya 14 ile güreşte geldi. Böylelikle güreşte altın alan sporcularımız, toplamda 7 bin Cumhuriyet Altını alma şansına ulaştı. Halter ve karatede 6’şar sporcumuz altın madalya kazanırken, 3 biner Cumhuriyet Altını alma şansı yakaladılar.
 
Badmintonda altın da gümüş de bizim oldu
 
Akdeniz Oyunları’nda iki Türk sporcunun karşılaştığı tek kadınlar badminton finalinde Neslihan Yiğit, Özge Bayrak’ı 2-0 yenerek, altın madalyayı kazandı. Müsabakanın ilk setini 21-16 kazanan Neslihan, ikinci sette Özge’nın yaptığı hatalarla seti 21-13 önde kapattı. Bu sonuçla maçı 2-0 kazanan Neslihan Yiğit, altın madalyayı boynuna taktı. Özge gümüşte kaldı.
 
İspanya’yı solladık
 
TÜRKİYE, Akdeniz Oyunları’ndaki madalya sıralamasında İspanya’yı geride bırakıp, üçüncü sıraya yerleşti. Mersin’deki oyunlar sonunda Türkiye madalya sayısını 310 altın, 214 gümüş ve 239 bronza yükseltti.
 
Oyunlara görkemli kapanış
 
17. Akdeniz Oyunları’nın kapanışı da açılışı gibi görkemli oldu... Piri Reis’in gemisi zemine yansıtılan Akdeniz’in sularında yüzerken, 3 kıta kayarak birleşti. Sporculardan oluşan Akdeniz kortejinin geçişiyle başlayan kapanışta ev sahibi Mersin ile sonraki oyunlara ev sahipliği yapacak İspanya’nın Tarragona şehri arasında bayrak devir teslim töreni yapıldı. Spor Bakanı Suat Kılıç “Olimpik hareket, Mersin’de yeni bir heyecan yeni bir dinanizm ve genç sporcularla buluşmayı başardı” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler