Türk Şikesi Alman basınında

 Trabzonspor'un uğradığı şike haksızlıkları karşısında sessiz kalmayarak Avrupa'da önemli işler yapan İbrahim Ertürk, "FİFA ve Mafya" kitabıyla ünlenen Thomas Kistner ile bir görüşme yaparak bu önemli ismin Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetelerenden   S

Türk Şikesi Alman basınında

 Trabzonspor'un uğradığı şike haksızlıkları karşısında sessiz kalmayarak Avrupa'da önemli işler yapan İbrahim Ertürk, "FİFA ve Mafya" kitabıyla ünlenen Thomas Kistner ile bir görüşme yaparak bu önemli ismin Almanya’nın en yüksek tirajlı gazetelerenden   Süddeutsche Zeitung ‘de  bir haber yapmasını sağladı.

 Haberde, şike sürecinde yaşanan tüm detaylara yer verildi. Kistner imzalı haberde Trabzonspor taraftarlarınca dünyanın her yerinde düzenlenen Temiz futbol eylemleri, FİFA ve UEFA eylemleri, paneller, Aziz Yıldırım’ın ceza evinden Fenerbahçe başkanı seçilmesi, ceza mahkemesi tarafından hüküm giydiren Aziz Yıldırım'ın TFF tarafından beraat ettirildiği, Fenerbahçe'nin üyesi olan Başbakan Erdoğan’ın Fener’i kurtarmak için ortaya attığı “Kurumlarla kişileri ayırmak gibi Hukuk Cinayeti  ve  bunu UEFA başkanı  Platini ile dahi konuşması da yer aldı

Platini'nin bu görüşü anlayışla karşılamasına rağmen, böyle bir şeyin olamayacağını söylemesi. Buna rağmen aradan geçen o kadar zamana rağmen UEFA'nın bir şey yapmaması. Eski FİFA hakeminin, Platini'nin rüşvet aldığı konusundaki sözleri, eski Fenerbahçe yönetim kurulu üyesine ait Yapı Kredi Bankası'nın şampiyonlar ligine sponsor olması, çiçeklerin sulanması, inşaat işleri, tarladaki keçileri hemen her şeyi yazdı Kistner..

 Kistner, UEFA ve FIFA'nın şimdi zor durumda olduğuna, sporun içinden gelen ve amacı şampiyonluk, küme düşme ve çıkma olan şikenin daha önemli olduğuna, gündemin bahis şikesinden asıl bu şikeye çevrilmesi gerektiğine, Çin'deki şikeye ve yaptırımına dikkat çekti..

Kaynak :Joganita.net

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler