Türk futbolunun markası düştü

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, ''Şike olaylarına karışanların futbol aleminin dışına çıkarılmasını olumlu buluyorum'' dedi.Türkmen, yaptığı değerlendirmede, TBMM'de görüşülen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmes

Türk futbolunun markası düştü

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Orduspor Kulübü Başkanı Nedim Türkmen, ''Şike olaylarına karışanların futbol aleminin dışına çıkarılmasını olumlu buluyorum'' dedi.

Türkmen, yaptığı değerlendirmede, TBMM'de görüşülen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin 1. maddesinin kabul edildiğini hatırlattı.

Değişiklikle birlikte şike suçuna karışmış kişilere yönelik verilecek hapis cezasını hafif bulduğunu dile getiren Türkmen, ''Ancak bu işlere karışan kişilerin futbol aleminin dışına çıkarılmasını da olumlu buluyorum'' diye konuştu.

Geçmiş tartışmalara dönmenin bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Türkmen, şöyle konuştu:

'' Dört tane siyasi parti, kendi maaş artışları dışında hiçbir konuda anlaşamıyorken böyle bir konuda anlaşmışlar. Bu yasaya teklifiyle de cezaları indiriyorlar. Cezaların paraya çevrilememesi, ertelenememesi olumlu. Bu işe bulaşanların futbol ailesi dışarı çıkarılması da olumlu. Böyle bir karar verilmiş, bundan sonra hapis cezası hafif ama sonuçta bu işlere karışan insanların futbol ailesi dışına çıkarılmasını çok olumlu buluyorum. Artık geçmiş tartışmalara dönmeye gerek yok. Herkes 'şike yapanlara teröristten daha fazla ceza veriliyor' diyordu. Bu ortadan kaldırılmış oldu.''

-Türk futbolunun marka değeri düştü-

Türkmen, Türk futbolunun marka değerinin düştüğünü de öne sürerek, şöyle devam etti:

''Şike ile futbol kelimelerinin yan yana gelmemesi lazım. Hiç kimsenin bunu aklının ucundan bile geçirmemesi lazım. Fakat bu olaylar Türkiye'de futbol seyircisini azalttı. Türk futbolunun marka değeri düştü. İnsanlar futboldan soğudu. Bu tür bir kötülüğü hiç kimse yapamazdı. Türk futboluna bu kötülük yapılmamalı. Bu yasada bunu sağlar diye düşünüyorum. Kamuoyu duyarlı olursa, federasyon üzerine düşeni yaparsa, bu yasaları da işletirsek hem seyirci, hem futbolcu, hem de teknik heyet ve kulüpler belli bir düzene kavuşur diye düşünüyorum. İnşallah hayırlı olur memleket için.''

Öte yandan Türkmen, cumartesi günü iç sahada oynayacakları Mersin İdman Yurdu maçından da 3 puanı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor