Türk futbolunun imajına gölge düştü!

 Barcelona 'nın dünyanın en büyük markalarından biri olmasını sağlayan İspanyol kulübünün eski pazarlama ve reklam yöneticisi Esteve Calzada, Türk futbolunun prestijinin uluslararası arenada 'şike davası' sebebiyle zedelendiğini söyledi. Ünlü futbolcu Lio

Türk futbolunun imajına gölge düştü!

 

Barcelona 'nın dünyanın en büyük markalarından biri olmasını sağlayan İspanyol kulübünün eski pazarlama ve reklam yöneticisi Esteve Calzada, Türk futbolunun prestijinin uluslararası arenada 'şike davası' sebebiyle zedelendiğini söyledi. Ünlü futbolcu Lionel Messi ve birçok önemli ismin imajının arkasındaki kişi olarak da tanınan Calzada, mobil operatör Avea'nın davetlisi olarak geldiği Türkiye'de 2011-2012 sezonunu değerlendirdi.

 

Türkiye'nin nüfus ve futbol taraftarı açısından önemli bir ülke olduğuna işaret eden Barça'nın eski yöneticisi, futbolun her zaman ikinci bir şans verdiğini söyledi. Bir kulüp iyi yönetilmese dahi taraftarın her zaman takımın arkasında durduğunu vurgulayan Calzada, dört yıl önce adı şike olaylarına karışan İtalya'nın önemli ekiplerinden Juventus'u örnek gösterdi. Juve'nin kısa sürede toparlanarak hem İtalya'daki hem de dünyadaki başarılarını geri kazandığını kaydeden ünlü spor adamı, Türkiye'nin de aynı şekilde geri dönme şansı bulunduğunu açıkladı. Calzada, "Bunun için kuralları sıkılaştırmak ve suçlu olarak itham edilen kişilerin cezalandırılması gerekli." dedi.

 

Arda ve Emre gibi futbolcular çoğalmalı

 

Türk futbol maçlarının uluslararası kanallarda izlenemediğini belirten ve Milli Takım'ın müsabakalarının görülmemesini de büyük kayıp olarak nitelendiren Calzada, nüfus ve futbol taraftarı açısından Türkiye liginin Avrupa'daki İspanya, İtalya, Almanya ve Fransa'nın hemen arkasında yer alması gerekirken Hollanda ve Portekiz gibi iki küçük ülkelerin daha ön planda durduğuna dikkat çekti. "Türkiye'de futbol sektörünün bu kadar küçük olmasının hiçbir açıklaması yok." diyen ünlü reklamcı, Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğunun iyi bir promosyon olduğunu, ancak şu anki mevcut durumda maçların yayınlanmadığı bir ortamda futbolcuların dünyaya tanıtımında sıkıntı oluştuğunu kaydetti.

 

Futbolun Türkiye için iyi bir sektör olabileceğini, bunun için de Nihat, Emre ve Arda gibi örneklere ihtiyaç olduğunu belirten Calzada şunları söyledi: "Türkiye'de daha heyecanlı oyunlar, daha kalabalık stadyumlar ve tabii ki daha iyi oyuncular gerekli. Sonrasında Türk futbolu dünyaya yayılacaktır." Türkiye'de futbolun, yöneticilerin kapasitesini geliştirmek için iyi bir fırsat olduğunu kaydeden Esteve Calzada, kulüplerin full time çalışan kişilere ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor