Türk futbolunda en değerliler

Manchester United'ın marka değerinin 635 milyon dolara ulaştığını ortaya koyuyor.İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Manchester United dünyanın en değerli spor kulübü ünvanına kavuştu. Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, teknik direktör Sir Ale

Türk futbolunda en değerliler

Manchester United'ın marka değerinin 635 milyon dolara ulaştığını ortaya koyuyor.

İngiltere Premier Lig'in son şampiyonu Manchester United dünyanın en değerli spor kulübü ünvanına kavuştu. Marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance, teknik direktör Sir Alex Ferguson önderliğinde son 10 yılda kazandığı onlarca kupayla bir istikrar abidesi haline gelen kulübün toplam marka değerini 635 milyon Dolar olarak belirledi.

Amerikalı ünlü iş adamı Malcolm Irving Glazer'ın kontrolünde olan kulüp, finansal açıdan son 5 yılda olağanüstü bir büyümeye imza attı. Kulübün toplam satış gelirleri 2005 yılından günümüze yüzde 199 büyürken, marka değeri de yüzde 209 oranında bir artış gösterdi. Seyirci sayısı ortalamasında da son beş yılda yüzde 111 büyüyen kulübün yaşadığı finansal başarı diğer Avrupa kulüplerine örnek olacak nitelikte.

Türk futbolunun en değerli markası Galatasaray

Brand Finance'in son olarak gerçekleştirdiği "Türkiye'nin En Değerli Markaları" araştırmasının sonuçlarına göre Türk futbol takımları arasında marka değeri en yüksek kulüp Galatasaray. 55 milyon Dolar marka değerine sahip Galatasaray'ı 47 milyon dolarla Fenerbahçe, 45 milyon dolarla Beşiktaş ve 26 milyon dolarla Trabzonspor izliyor...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor