Türk bayrağı hakettiği yerde

 Londra 2012 Olimpiyatları’na katılan ülkeleri temsilen Londra’nın en kalabalık caddesine asılan ülke bayrakları arasına Türk bayrağı gecikmeli de olsa katıldı. 27 Temmuz’da İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak olimpiyatlara katılan ülkelerin bayra

Türk bayrağı hakettiği yerde

 

Londra 2012 Olimpiyatları’na katılan ülkeleri temsilen Londra’nın en kalabalık caddesine asılan ülke bayrakları arasına Türk bayrağı gecikmeli de olsa katıldı.

 

27 Temmuz’da İngiltere’nin başkenti Londra’da başlayacak olimpiyatlara katılan ülkelerin bayrakları 15 Haziran’dan bu yana kentin en işlek caddesi Regent Street’de dalgalanırken Türk bayrağının bu bayraklar arasında olmaması İngiltere’de yaşayan Türklerin büyük tepkisini çekmişti.

 

Bayrakların asılmasından sorumlu kuruluş Regent Street Association gelen eleştiriler üzerine yaptığı açıklamada, bayrakların alfabetik sıraya göre asıldığını ve Türk bayrağının da 25 Haziran’dan itibaren caddedeki yerini alacağı yanıtını vermişti.

 

TEPKİLER HAREKETE GEÇİRDİ

Alfabatik sıralamada Türkiye’den sonra gelen ülkelerin bayraklarının asılması ve verilen tarihin üzerinden zaman geçmesine rağmen belirtildiği gibi Türk bayrağının asılmaması üzerine Londra’da yaşayan çok sayıda Kıbrıslı Türk ve Türk vatandaşı kuruma şikayette bulunup eleştirilerini dile getirdiler.

 

Türk bayrağı 2 Temmuz’da krokide belirtilen yerinden farklı olarak caddeyi tarihi Piccadilly Meydanı’na bağlayan büyük kavşağa asıldı.

 

Olimpiyatlara katılacak 206 ülkenin bayrağı olimpiyatların sona ereceği 12 Ağustos’a kadar caddede asılı kalacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler