Turizmi gezi vurdu

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların Akdeniz bölgesinin turizmini etkilemediğini, rezervasyonlarda iptalin söz konusu olmadığını söyledi. Çorabatır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taksim

Turizmi gezi vurdu
Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların Akdeniz bölgesinin turizmini etkilemediğini, rezervasyonlarda iptalin söz konusu olmadığını söyledi.
 
Çorabatır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların özellikle İstanbul'un turizm potansiyelini etkilediğini belirtti. İstanbul'daki rezervasyonların bir süre daha etkileneceğini ifade eden Çorabatır, ancak İstanbul'un bir marka şehir olduğunu ve kısa sürede bu sorunların aşılacağını kaydetti.
 
Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların Antalya turizmi üzerindeki etkisini yakından takip ettiklerini söyleyen Çorabatır, "Eylemlerin Antalya turizmine herhangi bir yönde olumsuz etkisi bulunmamaktadır. Bölgemizde 500 bin yatak kapasiteli tesisimiz var ve şu ana kadar rezervasyonlarda herhangi bir iptal söz konusu değil" dedi.
 
Olayların merkezde yaşandığını ve bundan dolayı tatil bölgelerini etkilemediğini dile getiren Çorabatır, bölgeye gelen turist sayısında bir artış olduğunu ifade etti. Çorabatır, son 3 yılın rakamlarına göre haziran ayının ilk haftasında bölgeye gelen turist sayısında yüzde 12'lik bir artış yaşandığını kaydetti.
 
Çorabatır, eyleme katılan insanların sağduyulu davranmaları gerektiğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor