Turiste yanlış yapan Trabzon'a yanlış yapar

Son yıllarda Trabzon’da yoğun bir artışın yaşandığı Arap turizmi konusunda Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, turistlere yanlış yapanların şehrine ihanet edeceğini söyledi.TESOB Başkanı Metin Kara, turizmde istenen he

Turiste yanlış yapan Trabzon'a yanlış yapar

Son yıllarda Trabzon’da yoğun bir artışın yaşandığı Arap turizmi konusunda Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, turistlere yanlış yapanların şehrine ihanet edeceğini söyledi.

TESOB Başkanı Metin Kara, turizmde istenen hedeflere ulaşılması noktasında devletin-özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının iyi niyetli çalışmalar içinde olduğunu ve bunun karşılığını da aldığını belirterek, “Turizm konusunda ne kadar başarılı ve samimi olursak kazanan Trabzon olur. Turizm konusunda her geçen gün kendimizi yenilemek ve çağa ayak uydurmak zorundayız. Bir esnaf şehri olan Trabzon’daki bu canlılık hepimizi mutlu etmektedir. Arap turizmi hızla yayılıyor. Buraya gelen Araplar hem doğanın hem denizin tadını çıkarıyor, güvenli bir şekilde ibadetlerini yapıyor, alışverişlerini gerçekleştiriyor ve konaklıyor. Bu önemli bir kazançtır” dedi.

Trabzon’da esnafın ahilik kültürü gereği nereden gelirse gelsin yerli ve yabancı turistlere aynı gözle baktığını ve bu hususa dikkat edildiğini dile getiren TESOB Başkanı Metin Kara “Bizim fiyat tarifemiz bu şehirde yaşayanlara olduğu gibi ilimize gelen bütün misafirlere aynıdır. Eğer bu noktada yanlış yapılırsa zararını hepimiz çekeriz. Bize gelen her türlü şikayetleri de inceliyor, yetkili makamlarla paylaşıyoruz. Bu konuda asla müsamaha göstermeyiz. Araplara yada diğer turistlere kim yanlış yapıyorsa şehrine ihanet ediyor demektir” şeklinde konuştu

TRABZON ESNAFI MİSAFİRLERİNİ AĞIRLIYOR

Şehre yeni gelen üniversite öğrencileri için kendilerine yardımcı olmaya hazır olduklarını kaydeden Kara, “Üniversite öğrencileri, ailesinden, evinden, belki de beldesinden ilk kez ayrılarak, ilimize gelmektedir. Bu nedenle zaman zaman uyum sorunu yaşayabilirler. Bu sorunu aşmak için ilimiz esnafı, kendilerine yardımcı olmaya hazırdır. Trabzon’a geldikleri ilk günden itibaren Trabzon’da kaldıkları süre içinde esnafımız, misafiri olduğu bilinciyle tüm öğrencileri ağırlayacaktır. Bu süreçte, esnafımız hizmetin en iyisini, malın en kalitelisini ve en ucuzunu sunacaktır. Hiçbir biçimde dilememekle beraber öğrencilerin, öğrenim gördükleri süre içinde esnafımızla ilgili olarak karşılaşabilecekleri problemleri de iletebilecekleri bir adresin varlığını da bilmelerinde yarar görmekteyiz. Bu konuda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak Üniversite yönetimi ile iyi ilişkiler içinde sorunları çözeceğimizin bilinmesini de isteriz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor