TSYD ateş püskürdü

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe -G.Saray Süper Final'in son maçının bitiminde çıkan olaylardan en fazla zarar gören kesimin basın mensupları olduğunu belirterek aşağıdaki açıklamayı yaptı. "Saha

TSYD ateş püskürdü

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe -G.Saray Süper Final'in son maçının bitiminde çıkan olaylardan en fazla zarar gören kesimin basın mensupları olduğunu belirterek aşağıdaki açıklamayı yaptı.

 

"Saha içinde yeteri kadar güvenlik önlemi alınmaması nedeniyle, tribünlerden atlayanların, görevlerini yapmaya çalışan foto muhabirlerine ve kameramanlara saldırması, onları yaralaması, asla affedilemeyecek bir durumdur.

 

Olaylar neticesinde, saha içindeki arkadaşlarımızdan 10'a yakını darp edilmiş, büyük bir bölümünün de, yegâne sermayeleri olan kameraları, fotoğraf makineleri, objektifleri ve bilgisayarları kullanılamaz hale getirilmiştir.

 

İstenmeyen olaylar bununla da kalmayarak, çoğu arkadaşımızın malzemeleri ellerinden alınmış; Basın Tribünü'nde de, Güvenlik Güçleri'nin "Orantısız Güç" kullanmaları neticesinde, birçok arkadaşımız zor durumda kalmıştır.

 

Futbolun güzelliklerini görüntülemek isteyen arkadaşlarımızın bu zararları tespit edilerek F.Bahçe Kulübü'nden talep edilecektir.

 

Dileğimiz, asla bir daha yaşanmasını istemediğimiz bu olayların; şike söylentileri ile çalkalanan futbolumuz üzerinde, UEFA'nın ülke futbolumuz için muhtemelen keseceği ceza öncesi ve de, 2020 Olimpiyatları ve Avrupa Futbol Şampiyonası'na talip olduğumuz şu günlerde; aleyhimize kullanılacak delil olmamasıdır.

 

Son olarak da, Futbol Federasyonu'nun, kulüplerin "Özel Güvenlik Birimlerini" tekrar gözden geçirip, olayları önleyecek daha etkili tedbirler alması tek dileğimizdir"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor