TS'nin rakibi Lille'de son durum

Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Lille, ligde deplasmanda oynadığı müsabakada Valenciennes ile 0-0 berabere kaldı.

TS'nin rakibi Lille'de son durum

Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki rakiplerinden Lille, ligde deplasmanda oynadığı müsabakada Valenciennes ile 0-0 berabere kaldı.

Bu sonucun ardından Lille takımı puanını 23 yaparak 3. sıraya yükselirken, Valenciennes takımı 10 puan ile 18. sırada yer aldı.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bugün saat 21.45'te başlayacak maçın tarihi bir özeliği de olacak. 1951 yılında yapılan ve çeşitli ilave ve düzenlemelerle 24 bin 900 seyirci kapasitesine çıkan statta, ilk kez Şampiyonlar Ligi grup maçı oynanacak.

Karşılaşma öncesi de bordo-mavili taraftarlara 20 bin adet Trabzonspor bayrağı dağıtılacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde tarihinde yaptığı ilk grup maçında İnter karşısında galip gelen Karadeniz ekibi, bu kez tarihinde sahasında ilk kez yapacağı şampiyonlar ligi grup maçında da aynı sonucu almayı hedefliyor.

Trabzonspor'da forma giyen oyunculardan Şampiyonlar Ligi tecrübesi en fazla olan isim Slovak Marek Chech. Trabzonspor forması altında Inter maçında mücadele eden Chech, daha önce forma giydiği takımlarla birlikte toplam 16 Şampiyonlar Ligi müsabakasına çıktı. Cech'i 15 maç ile Fil Dişi Sahili oyuncu Didier Zokora izledi.

UEFA'nın diğer organizasyonları eklendiğinde ise Zokora, 75 maçla Trabzonspor'un Avrupa tecrübesi en yüksek oyuncu oldu. Zokora'yı 50 maçla Glowacki, 47 maçla Serkan Balcı takip etti.

Ayrıca bordo-mavililerin Avrupada en golcü oyuncusu olarak ise 28 UEFA organizasyonunda 12 defa rakip fileleri havalandıran Pawel Brozek oldu.

Bordo-mavili takımın ligde 5 golünü de atan Burak Yılmaz cezası, Volkan Şen de bu sezon Bursaspor formasıyla birlikte Avrupa kupasında forma giymesi nedeniyle yarınki karşılaşmada forma giyemeyecekler. Sakatlıkları bulunan Vittek, Piotr Brozek, Barış Özbek ve Tayfun da takımdaki yerlerini alamayacak.

Trabzonspor'un zorlu karşılaşmaya Tolga, Celustka, Giray, Glowacki, Cech, Colman, Zokora, Serkan, Adrian, Halil ve Henrique 11'iyle çıkması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor