TS'nin kurucusu G.Haneli çıktı

Türkiye’nin 4 büyük kulübünden biri olan Trabzonspor’un kurucusunun Gümüşhaneli olduğu ortaya çıktı. Trabzonspor Dergisi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında yayımlanan sayısındaki araştırmaya göre kulübün Necm-i Ati adıyla Gümüşhane Milletvekili Yusuf Ziya Bey’in

TS'nin kurucusu G.Haneli çıktı
Türkiye’nin 4 büyük kulübünden biri olan Trabzonspor’un kurucusunun Gümüşhaneli olduğu ortaya çıktı. 
Trabzonspor Dergisi’nin geçtiğimiz Mayıs ayında yayımlanan sayısındaki araştırmaya göre kulübün Necm-i Ati adıyla Gümüşhane Milletvekili Yusuf Ziya Bey’in ön ayak olması ile 13 Mart 1923 yılında kurulduğu anlaşıldı. Necm-i Ati Kulübü’nün Trabzonspor’un kurulup ulusal lige katılmasına kadar Trabzon’daki yerel ligde mücadelesini devam ettirdiği belirtiliyor.
Arapça necm (yıldız) ve ati (gelecek) kelimelerinin birleşimden oluşan ve “geleceğin yıldızı” anlamına gelen Necm-i Ati kulübünün Trabzon merkezinde kurulmasında Yusuf Ziya Bey dışındaki kurucularının tamamının Trabzon bölgesinden tüccar, memur, borsa katibi, fındık eksperi ve müteahhitlik yapan kişilerden oluştuğu bildirildi.
 
İLK KULÜP DERGİSİ: NECM-İ ATİ
Türkiye’nin ilk spor kulübü dergisi olan Necm-i Ati dergisi de Trabzon Necm-i Ati kulübünün yayın organı olarak 1928 yılında sekiz sayı olarak yayınlanmış. Derginin bazı sayıları Türkiye genelindeki kütüphanelerde yer alırken, bazılarının da özel koleksiyonlarda olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor