TS'li Sami Futsal Euro 2012'de

2012 Avrupa Futsal Futsal Şampiyonası yarın Hırvatistan'da başlıyor. Türkiye'nin ilk kez katıldığı şampiyonada Avrupa'nın en iyi 12 milli takımı mücadele edecek.Karşılaşmalar 31 Ocak - 11 Şubat 2012 tarihleri arasında Zagrep Arena ve Split'teki Spaladium

TS'li Sami Futsal Euro 2012'de

2012 Avrupa Futsal Futsal Şampiyonası yarın Hırvatistan'da başlıyor. Türkiye'nin ilk kez katıldığı şampiyonada Avrupa'nın en iyi 12 milli takımı mücadele edecek.

Karşılaşmalar 31 Ocak - 11 Şubat 2012 tarihleri arasında Zagrep Arena ve Split'teki Spaladium Arena'da oynanacak. Üçer takımlı dört grupta mücadele edeceği müsabakaların ardından gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek.
Futsal Milli Takımı, İtalya ve Rusya ile birlikte C Grubu'nda yer alıyor.

Turnuvada, Rusya'nın 1999'da, İtalya'nın ise 2003'te olmak üzere birer şampiyonlukları bulunuyor. Şampiyonaya Türkiye'nin yanı sıra İspanya, İtalya, Rusya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Ukrayna, Azerbaycan, Sırbistan, Romanya, Slovenya ve ev sahibi Hırvatistan katılıyor.

Türkiye, İzmir'de düzenlenen birinci eleme turunda Karadağ, Moldova ve İsviçre'yi geride bırakarak grubunda birinci olmuş, Ukrayna'daki ikinci ön eleme turunda ise grubunu ikinci sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Futsal Avrupa Şampiyonası finallerinde oynamaya hak kazanmıştı.

Türkiye ayrıca birinci eleme turundan gelerek şampiyonaya katılmaya hak kazanan tek takım oldu. 

Milli takım, ilk maçını 1 Şubat Çarşamba günü TSİ 18.15'te İtalya ile Spaladium Arena Split'te oynayacak. Karşılaşma Eurosport'tan canlı yayınlanacak. Ay yıldızlılar gruptaki ikinci maçında Rusya ile 3 Şubat Cuma günü TSİ 19.30'da karşılaşacak. Bu karşılaşma ise Eurosport 2'den naklen yayınlanacak.

Teknik Direktör Ömer Kaner yönetimindeki Futsal Milli Takımı'nın aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Sami Büyüktopaç Trabzon / Trabzonspor A.Ş.
Şenol Çıracı İzmir Yeni Bornova Spor
Hüseyin Yıldız Belçika Chatelineau
Cihan Özcan Belçika Fenerbahçe Beringen
Kahan Özcan Belçika Fenerbahçe Beringen
Cuma Aziz Sağlam Belçika Turcs Herstal
Mahmut Akbaş Çankırı -
İsmail Çelen Hollanda Leonidas
Kenan Köseoğlu Hollanda TPP Rotterdam
Yener Kılıç Hollanda VDL Cibatax
Yasin Erdal Hollanda Lzv Kuypers
Cem Keskin İstanbul İstanbul Kartal Belediyespor
Serhat Çiçek Muğla Bodrum Belediyesi Bodrumspor
Nedim Burak Yıldırım Muğla Bodrum Belediyesi Bodrumspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor