TS'li futbolculardan örnek proje

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, hükümet ve bakanlık olarak 10 yıl içinde devrim yaptıklarını söyledi. Bakanlıktaki makamında, "Bordo-Mavi Kalpler" projesine destek olan Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin, kaleci antrenörü

TS'li futbolculardan örnek proje

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Aşkın Asan, hükümet ve bakanlık olarak 10 yıl içinde devrim yaptıklarını söyledi.

 

Bakanlıktaki makamında, "Bordo-Mavi Kalpler" projesine destek olan Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin, kaleci antrenörü Alper Boğuşlu ve proje sorumlusu Arzu Aktaş'ı kabulünde konuşan Asan, projeye destek verenlere teşekkür etti. Trabzonspor'un bu desteğinin çok önemli olduğunu söyleyen Asan, "10 yıl içinde hükümet ve bakanlık olarak devrim yaptık. Bu projeyle hedefler gelişti. Trabzonspor sadece sporda başarılı değil, sosyal sorumluluk projelerinde de başarılı" dedi.

 

Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin de kabulde, faydalı bir şeyler yapabilmek için bu projeye destek verdiklerini anlatarak, "Bu projeden önce çocukların hayata bakışları farklıydı. Yurtlarda kalan çocuklar, 18 yaşından sonra hayatlarının biteceğini düşünüyordu. Şimdi daha mutlular. Onların bu mutluluğunda payımız varsa ne mutlu bize" diye konuştu.

 

Konuşmalarına ardından bakan yardımcısı Aşkın Asan, projede emeği geçen Tolga Zengin, Alper Boğuşlu ve Arzu Aktaş'a birer plaket ve teşekkür belgesi verdi.

 

Proje nedir

Trabzonsporlu futbolcuların desteğiyle hayat bulan "Bordo-Mavi Kalpler" projesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı Trabzon Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bulunan 0-6 yaş ve yetiştirme yurdunda bulunan 12-18 yaş grubundaki çocukları ve gençleri kapsıyor.

 

Proje, çocuklara ve gençlere toplumun değerli bir bireyi olduklarını hissettirecek, hayata ve başarıya bakış açılarında pozitif değişim meydana getirecek, eğlenceli ve mutlu olabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, sosyalleşebilecekleri, paylaşımlar sunuyor. Proje, toplumsal sorunlara dikkat çekmek ve çözümlerin bir parçası olmak, topluma örnek olarak etik ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

 

2011 yılı Kasım ayında başlayan proje, bu yıl Haziran ayının sonunda sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor