TS'den sonra onlar da isyan etti

Beko Basketbol Ligi'nde normal süresi 92-92 berabere biten müsabakanın uzatma bölümünde Fenerbahçe Ülker'e 102-99 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın basın sözcüsü Tamer Ustaoğlu, ''Ligde bütçesi bizden çok yüksek olan takımlara karşı verdiğimiz mücadelenin k

TS'den sonra onlar da isyan etti

Beko Basketbol Ligi'nde normal süresi 92-92 berabere biten müsabakanın uzatma bölümünde Fenerbahçe Ülker'e 102-99 mağlup olan Pınar Karşıyaka'nın basın sözcüsü Tamer Ustaoğlu, ''Ligde bütçesi bizden çok yüksek olan takımlara karşı verdiğimiz mücadelenin karşılığını, hakemlerin etkisiyle bir kez daha alamadık'' dedi.

Ustaoğlu, AA muhabirine, ligde dün karşılaştıkları Fenerbahçe Ülker karşısında oyuncularının çok iyi bir mücadele ortaya koyduğunu, ancak uzatmaya giden müsabakayı mağlup tamamladıklarını söyledi.

Müsabakanın normal süresinde son hücumun kendilerinde olduğunu hatırlatan Tamer Ustaoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

''Son hücumda baskete giden Chatman'a iki oyuncu tarafından ayrı ayrı yapılan fauller, herkes tarafından görülmesine rağmen maalesef hakemler tarafından görülmedi. Ligde bütçesi bizden çok yüksek olan takımlara karşı verdiğimiz mücadelenin karşılığını, hakemlerin etkisiyle bir kez daha alamadık. Bu sezon Türkiye Kupası'nda oynadığımız Türk Telekom maçı, deplasmanda oynadığımız Galatasaray Medical Park karşılaşması ve dün oynadığımız Fenerbahçe müsabakası ile birlikte üçüncü defa son toplarda yapılan bariz hakem hataları olası galibiyetlerimizi engelledi. Bu durum bizlerde 'ne kadar uğraşırsak uğraşalım bazı noktaların üzerine çıkmamıza engel olunuyor' düşüncesi uyandırmakta ve yapılan işin anlamının yitirilmesine neden olmaktadır.''

-''Büyüklere de faydası yok''-

Ustaoğlu, büyük takımların hakem kararlarıyla aldığı galibiyetlerin kendilerine bir katkı vermediğinin ortada olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Yüksek bütçelere rağmen İstanbul'da düzenlenecek THY Avrupa Ligi dörtlü finalini bırakın, son 8 takım arasına kalan bile yok. Fenerbahçe Ülker karşısında çok iyi bir oyun ortaya koyan oyuncularımızı bir kez daha tebrik ediyorum. Galibiyeti hak eden taraf bizdik. Ancak, son hücumdaki hatalı karar müsabakanın sonucunu doğrudan etkiledi. Karşıyaka Spor Kulübü basketbol takımının yaklaşık 35 senedir kesintisiz olarak Türkiye birinci basketbol liginde mücadele etmekte ve Türk basketboluna hizmet etmekte olduğu unutulmamalıdır. Öncelikle Türkiye Basketbol Federasyonu'nun ve Merkez Hakem Kurulu'nun bu ve benzeri konularda daha dikkatli olmaları gerekiyor. Bu konunun takipçisi olacağımızı ve Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yaşanan bu duruma ilişkin açıklama beklediğimizi herkesin bilmesini istiyorum.''

Ligde pazar günü oynayacakları Anadolu Efes maçına da değinen Tamer Ustaoğlu, rakiplerinin gücünü bildiklerini, ancak kendi sahalarında müsabakadan galip ayrılmayı düşündüklerini kaydetti.

Ustaoğlu, play-off'a en iyi konumda girmek istediklerini belirterek, ''Anadolu Efes'i kendi evimizde mağlup edip, hem bizi destekleyecek taraftarlarımıza armağan etmek hem de haksız şekilde kaybettiğimiz Fenerbahçe Ülker maçının ardından bir galibiyet almak istiyoruz'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor