TS’den önce üç paralı takım vardı

Ünlü türkücü Musa Eroğlu “Sadece paranın değer sayıldığı düzene mertçe bir itirazdır Trabzonspor” dedi. Trabzon delikanlılarının sadece emekleriyle yedi düvele meydan okuması, bir devrim sabrıyla Anadolu’nun folklorik ezgilerinin izini süren usta türkücü

TS’den önce üç paralı takım vardı

Ünlü türkücü Musa Eroğlu “Sadece paranın değer sayıldığı düzene mertçe bir itirazdır Trabzonspor” dedi.

 

Trabzon delikanlılarının sadece emekleriyle yedi düvele meydan okuması, bir devrim sabrıyla Anadolu’nun folklorik ezgilerinin izini süren usta türkücü Musa Eroğlu’nu çok etkilemiş.

 

Musa Eroğlu Trabzonspor tutkusunu ve Trabzonlu sanatçılarla ilgili görüşlerini Trabzonspor Dergisi’nin 100. sayısında anlattı ve çok ilginç açıklamalarda bulundu.

 

Tozu dumana katıyordu" dediği yetmişli yılların Trabzonspor’unu izlemek için otobüsle Hatay’dan Trabzon’a yolculuk yaptığını söyleyen ünlü türkücü “Trabzonspor’un Türk futbol tarihinin akışını değiştirmesi bir devrimdir. Trabzonspor yetmişli yıllarda bir Anadolu ihtilalı yaparak ortaya çıkıyor ve İstanbul’un o zengin takımlarına karşı Anadolu insanınında emeğiyle bir şeyler yapabileceğini ispatlıyor. İşte ben tam da o Trabzonspor’u tutuyorum. İşte Anadolu takımı. Tamam diğerleride sevdiğimiz takımlar ama Türkiye’de futbol denildiğinde Trabzonspor’dan önce üç tane takım vardı. Üç paralı takım...

 

450.20120706152757.jpg

 

Ben Trabzonspor’un maçlarına gidiyordum. Bu takım futbol tarihinde çok önemli. Teknik direktörlere sorun; tozu dumana katarak geliyorlar o yıllardan. Hatay’dan otobüse binip Trabzonspor’un maçına gidiyordum. Bu arada önümüzdeki sezon başladığında da bir maça gelmeyi düşünüyorum” dedi.

 

Trabzonspor’dan önce üç paralı takım vardı - Devamı Sayfa 2'de...

 

1965 yılında İdmanocağı Beşiktaş’ı Türkiye kupasında elerken o maçta bulunduğunu ifade eden Eroğlu “Trabzonspor kurulduktan sonra da Hatay’dan Avni Aker’e maç izlemeye giderdim. Ben devrimci biriyim. Her şeyi severim; ama benimde bir fikrim var, bunu söylemeliyim... Trabzonspor Türkiye’yi sarsıyordu.


Ben Anadolu yurdundan yola çıkıyorum. İşte bu yüzden Trabzonsporluyum. Trabzon’da çocuklar duruyor bir yerde. Sürmene'dedir, Maçka'dadır belkide.

 

Bulup çıkarmak gerek bu çocukları. Sen bulup getireceksin, oynatacaksın... Bu camiaya bu yakışır” diye konuştu.

 

4555.20120706152810.jpg

 

Eroğlu "Sadece paranın değer sayıldığı düzene mertçe bir itirazdır Trabzonspor. Yeni değil benim Trabzonspor’luluğum. Kültür, tavır olarak Trabzonsporluyum. Trabzonspor’dan önce üç paralı takım vardı“ diyerek Trabzonspor’luluğunu ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor