TS yerli oyuncularıyla çoştu

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş galibiyeti ile 3'üncü sıraya yükselen Trabzonspor, ligde yerli oyuncularıyla coştu.Bordo-mavili takımın ligin geride kalan 29. haftası sonunda 55 golünün 45'ini yerli oyuncular kaydederken, yabancı oyuncular ise 7 gol atabi

TS yerli oyuncularıyla çoştu

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş galibiyeti ile 3'üncü sıraya yükselen Trabzonspor, ligde yerli oyuncularıyla coştu.

Bordo-mavili takımın ligin geride kalan 29. haftası sonunda 55 golünün 45'ini yerli oyuncular kaydederken, yabancı oyuncular ise 7 gol atabildi. Rakip takım oyuncuları da kendi kalelerine attıkları gollerle Karadeniz ekibine 3 gol kazandırdı.

Yerli oyuncular Trabzonspor'un gollerinin yüzde 82'sini kaydederken yabancı oyuncular gollerin yüzde 13'ünde pay sahibi olabildi.

Trabzonspor'da yerli oyuncular içinde Burak 30 gol ile bordo-mavili takımın ve ligin en fazla gol atan oyuncusu konumunda bulunurken bu oyuncuyu 5 golle Halil Altıntop, 4 gol ile devre arasında Gaziantepspor'dan transfer edilen Olcan takip etti. Volkan, Giray ve Mustafa da 2'şer kez rakip fileleri havalandırdılar.

Yabancı oyunculardan ise Brezilyalı forvet oyuncusu Henrique ve Colman 2'şer, Pawel, Celustka ve Cech de 1'er gol attılar. Moritz (Mersin İdman Yurdu), İshak (Ankaragücü) ve Popov (Gaziantepspor) da kendi kalelerini attıkları gollerle bordo-mavili takıma goller kazandırdı.

 

13 TAKIMI GEÇTİLER

Trabzonspor'un yerli oyuncuları ligde 13 takımdan daha fazla gol atarken, 1 takım ile aynı gol sayısına ulaştılar.

Gençlerbirliği (45) ile aynı gol sayısına sahip olan bordo-mavili takımın yerli oyuncuları, İstanbul Büyükşehir Belediyespor (43), Beşiktaş (42), Bursaspor (38), Kardemir Karabükspor (38), Eskişehirspor (37), Kayserispor (33), Mersin İdman Yurdu (32), Samsunspor (32), Gaziantepspor (31), Medical Park Antalyaspor (27), Manisaspor (27), Orduspor (26), Ankaragücü'nden (21) daha fazla gol kaydettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler