TS taraftarları İsviçre'de

2010-2011 şampiyonluk kupasının Trabzonspor'un hakkı olduğunu belirterek 9 aydır başta İstanbul olmak üzere Ankara, Bursa, Trabzon ve Almanya'da eylem yapan taraftarlar UEFA Merkezi önünde cumartesi günü eylem yapılacak.Eyleme katılacak olan Trabzon taraf

TS taraftarları İsviçre'de

2010-2011 şampiyonluk kupasının Trabzonspor'un hakkı olduğunu belirterek 9 aydır başta İstanbul olmak üzere Ankara, Bursa, Trabzon ve Almanya'da eylem yapan taraftarlar UEFA Merkezi önünde cumartesi günü eylem yapılacak.

Eyleme katılacak olan Trabzon taraftarlar derneklerinde de İsviçre'ye gidenler oldu. Trabzon Fikir Kulübü üyesi 6 kişi de bugün Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile İstanbul'dan Cenevre'ye gitti.

İsviçre'ye temiz futbol eylemi için gittiklerini söyleyen Trabzonspor Fikir Grubu Üyesi, Ahmet Sarıalioğlu, "Cenevre yoluna çıkmak üzereyiz. 6 kişiyiz burada. Bizim gibi Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelecek futbolseverler de var. Biz İsviçre'ye temiz futbol eylemi için gidiyoruz. İsviçre'de UEFA binasının önünde UEFA'ya olan tepkimizi ve isteklerimizi dile getireceğiz. 35 haftadır Taksim'de ve TFF binasının önünde, son haftalarda da Ankara, Trabzon, Bursa gibi birçok ilde temiz futbol eylemleri yapılıyor. Ancak biz sesimizi Türkiye'de duyurduğumuz gibi yurtdışında da duyurmak istiyoruz. UEFA çok önemli bir merkez. Onlarında bu olaya duyarsız kalmamalarını, onlarında artık harekete geçmelerini istiyoruz. Bunu da talep etmek için gidiyoruz" dedi.

Sadece Trabzonspor adına gitmediklerini söyleyen, Eda Nergiz Orel ise, "Bu süreç sadece Trabzonspor'u etkileyen bir süreç değil. Bunu biz başından beri söylüyoruz. Bu süreç bu olaylar, temiz futbol isteyen her Türk vatandaşının zevkini, neşesini etkileyen bir süreç. Diğer takımlarımızı, düşen takımlarımızı etkileyen bir süreç. Herkes adına doğrusu ne ise, temizi ne ise onu istiyoruz. Bu hususta şimdide UEFA'ya gidiyoruz. Trabzonspor adına adalet istiyoruz. Adalet gerçekleştikten sonra sonuçlar, kupalar ve şampiyonluk tescili neticelenecektir zaten. Yaklaşık 200 kişi bekliyoruz. Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelecek birçok insan var. Buradan formalarımız ile gidiyoruz ama orada bir futbol sever olarak bulunacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor