TS taraftarından suç duyurusu

 Trabzon'da bir gir grup bordo-mavili taraftar, düzenlediği basın açıklamasında şike ve teşvik olaylarıyla ilgili Fenerbahçe'nin ceza almaması için pazarlık yaptığını söylediği iddia edilen eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar hakkı

TS taraftarından suç duyurusu

 

Trabzon'da bir gir grup bordo-mavili taraftar, düzenlediği basın açıklamasında şike ve teşvik olaylarıyla ilgili Fenerbahçe'nin ceza almaması için pazarlık yaptığını söylediği iddia edilen eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar hakkında, görevi sırasında tarafsız davranmadığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haber61.net 19.09.2013 tarihinde ''Trabzonspor Taraftarı İsyanda'' manşetiyle yayınladığı haberde Mehmet Ali Aydınlar'ın açıklamaları ile ilgili olarak savcıları göreve çağırmış ve Trabzonspor taraftarına bu haberi duyurmuştu.

Ula Taraftarlar Birliği Başkan Yardımcısı Oktay Çavuşoğlu, bordo-mavili taraftarlar adına hazırladığı suç duyurusu dilekçesini Trabzon Cumhuriyet Savcılığına verdi.

Dilekçede 2010-2011 Süper Lig sezonunda saha sonuçlarını etkileme ve şike ile teşvik olaylarına ilişkin Mehmet Ali Aydınlar'ın 18 Eylül 2013 tarihinde yaptığı basın açıklamasında, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün söz konusu olaylardan ceza almaması için pazarlık yaptığını söylediği belirtildi.

Aydınlar'ın böylece konumunun gerektirdiği tarafsızlığı göstermeyip mevcut yasaları ve yönetmelik hükümlerini hiçe saydığını beyan ettiği anlatılan dilekçede, bu beyanlarıyla işlediği suçu itiraf ettiği savunuldu.

Dilekçede, Aydınlar'ın cezalandırılması istenerek, "Bir yöneticinin basın karşısında açık bir şekilde pazarlık yaptığını beyan etmesi ve konumu gereği tarafsızlık göstermeyip mevcut yasaları ve yönetmelikleri hiçe sayması fiilleri suç teşkil ettiğinden bütün hususların araştırılıp gerçekten şüphelinin bu fiilleri gerçekleştirip gerçekleştirmediğinin ortaya çıkartılması gerekmektedir" ifadesine yer verildi.

Çavuşoğlu dilekçesinde bu sebeplerle Mehmet Ali Aydınlar hakkında kamu davası açılmasını istedi.

Dilekçesini savcılığa verdikten sonra adliye önünde bir grup bordo-mavili taraftar ile basın açıklaması yapan Oktay Çavuşoğlu,  Ula Taraftarlar Birliği olarak Aydınlar hakkında savcılığa suç duyurusuda bulunduklarını, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Şike ve teşvik olaylarına da tepki gösteren Çavuşoğlu, "Kim şike yapmışsa, kim adalet önünde suçunu da itiraf ediyorsa gerekli cezayı çekecektir" dedi.

 

20130925aw000621_01.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler