TS taraftarı TFF'ye ateş püskürdü

Trabzonspor taraftarları, futbolda şike iddialarına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıkladığı karara tepki gösterdi.Grup adına konuşan Özgür Özal, Trabzonspor Taraftarlar Platformu üyeleri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenl

TS taraftarı TFF'ye ateş püskürdü

Trabzonspor taraftarları, futbolda şike iddialarına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıkladığı karara tepki gösterdi.

Grup adına konuşan Özgür Özal, Trabzonspor Taraftarlar Platformu üyeleri ile birlikte Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, platformun ortak basın açıklamasını kamuoyu ile paylaştı.

Özal, 3 Temmuz'dan bu yana teşvik ve şike sürecine ilişkin gelişmelerin yaşandığı belirterek, ''Türk futbolunun temizlenmesi ve Türk futbolunu kirletenlerin cezalandırılması, sonucu belli olan maçların bir daha oynanmaması adına 3 Temmuz'u milat olarak görmüş, temiz futbol adına umutlanmıştık.

Fakat maalesef TFF Başkanı Demirören'in dün yaptığı açıklama teşvik ve şikenin serbest olduğunun, 58. maddenin değiştirilmesi ve 105. maddenin eklenmesiyle yasal bir zemine oturtulduğunun resmi kanıtıdır'' dedi.

''Şike vardır ama sahaya yansımamıştır'' sözünün, ''Türk halkıyla dalga geçmek'' anlamını taşıdığını savunan Özal, şunları kaydetti:

''Bu söz Türk sporseverleri cepheleştirecektir. Fair-play olgusu ortadan kalkarak isyana dönüşecek ve sokağa sıçrayacaktır. İsyanın sokakta ve statlarda hak aranması şeklinde olması arzu edeceğimiz bir şey değildir.

Zaten ileri demokrasilerde hak sokakta değil, yasalarda aranır. Artık şike depremi özerk olan TFF'nin aşabileceği bir sorun değildir. Toplumumuzda inisiyatif alan kanaat önderlerimiz sorumluluk almalıdır''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler