TS kampına Akçay damgası!

 Trabzonspor'un bugün sona eren Isparta Davraz kampı, 4 yabancı oyuncusunun geç katılışı, bazı futbolcuların da alacaklarını tahsil etmek için FIFA’ya başvurması nedeniyle krizle başladı, ancak yönetimin kampta yaptığı ödeme, sorunların aşılmasını sağladı

TS kampına Akçay damgası!

 Trabzonspor'un bugün sona eren Isparta Davraz kampı, 4 yabancı oyuncusunun geç katılışı, bazı futbolcuların da alacaklarını tahsil etmek için FIFA’ya başvurması nedeniyle krizle başladı, ancak yönetimin kampta yaptığı ödeme, sorunların aşılmasını sağladı.

Spor Toto Süper Ligi 2013-2014 sezonuna yeni bir yönetim, yeni bir teknik ekip ve yeni bir yapılanmayla girmeye hazırlanan Trabzonspor’un Isparta Davraz’daki kampı, Zokora, Sol Bamba, Henrique ve Janko’nun kampa katılmaması ve bazı futbolcuların da alacaklarını tahsil etmek için FIFA’ya başvurmasıyla sıkıntılı başladı.

Kampa gelen Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Abdi Serdar Üstünsalih’in futbolcu ödemelerini yapması, kamptaki motivasyonu arttırdı. Kampın 3'üncü gününde oynanan hazırlık maçında ise Sapara’nın sakatlanması moralleri bozdu.

AKÇAY'IN FARKLI KİŞİLİĞİ

Takımda yaşanan bu sıkıntıları tecrübesi ile atlatan teknik direktör Mustafa Akçay, "Birlikte olma duygusu olmayan bizimle olmayacak. Hepimiz ekmeğimizin peşindeyiz. Kimsenin sizden fazla bir artısı yok. Yeter ki istekli ve arzulu olun. Ben savaşacak futbolcular istiyorum" mesajları ile oyuncuların motivasyonunu artırdı.

Mustafa Akçay’ın tarzına alışık olmayan bordo mavili futbolcular, antrenmanlarda bağıran, hata yapanın hatasını izin isteyerek yüzüne vuran, Hristiyan oyuncularına İncil’den, müslüman futbolcularına ise Kuran’ı Kerim’den örnekler veren tecrübeli teknik adamı kabullenmekte zorluklar yaşadılar.

Ancak Akçay’ın yıldız-genç ayrımı yapmayan eşitlik anlayışı futbolcuların kendisine olan saygısını artırdı. Akçay, "Oyuncularım benimle çatışabilir, beni kabullenmeleri zaman alabilir ama ortak akılla sorunları aşacağız” diyerek kamp boyunca verdiği mücadeleyi özetledi.

Toplam 29 futbolcunun yer aldığı Davraz kampında Olcan, Onur, Zeki Ayvaz, Mustafa Yumlu, Adrian, Colman, Abdülkadir Özdemir ve Alanzinho performansları ile ön plana çıkan futbolcular oldu. Kamp boyunca toplam 3 hazırlık maçı yapan bordo mavililer, Metalurg Zaporizhzia ile oynadığı ilk hazırlık maçında 1–1 berabere kaldı. Aynı takımla oynanan ikinci hazırlık maçını 1–0 kazanan Trabzonspor, son olarak Azerbeycan ekibi Kabala ile oynadığı hazırlık maçını 2–0 galip bitirmeyi başardı.

Trabzonspor 14 günlük kamp boyunca toplam 20 saha antrenmanının yanı sıra, 10’a yakında salon çalışması gerçekleştirdi. Trabzonspor’un Davraz kampındaki futbolcuların performansları şu şekilde:

FUTBOLCULARIN TEK TEK PERFORMANS ANALİZLERİ İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor