TS Emenike'de müdahil oldu

Şike davasında flaş gelişmeFutbolda şike iddiaların ilişkin davada adı geçen ve savcının 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve spor faaliyetlerinden yasaklanmasını istediği Emmanuel Emenike, beraat etti. Bugün yapılan duruşmanın başında Mahk

TS Emenike'de müdahil oldu

Şike davasında flaş gelişme

Futbolda şike iddiaların ilişkin davada adı geçen ve savcının 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve spor faaliyetlerinden yasaklanmasını istediği Emmanuel Emenike, beraat etti. Bugün yapılan duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Kurtulamadık şikeden" deyince  Trabzonspor’un avukatı  Nusret Yılmaz "İnşallah ülke kurtarır" diye karşılık verdi.

48 sanığın ceza aldığı Şike davasında Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Emmanuel Emenike, yurtdışında olduğu için ifade verememişti. Bu nedenle Emenike'nin dosyası ayrılıp ve yargılanmasına devam edildi. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Emenike'nin ifadesini alan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, bugün davayı karara bağladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülen duruşmaya katılmayan Emmanuel Emenike'yi avukatı Rezan Epözdemir temsil etti.

Trabzonspor'un avukatı Nusret Yılmaz da müdahil olarak davaya katıldı. Duruşmanın başında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, "Kurtulamadık şikeden" deyince Avukat Nusret Yılmaz "İnşallah ülke kurtarır" diye karşılık verdi.

Avukat Nusret Yılmaz, sanık Emenike'nin şike davasından cezalandırılması gerektiğini belirterek "Emenike'nin 25 Mayıs 2011 tarihinde Fenerbahçe ile transfer sözleşmesi yaptığı biliniyor. Ancak Emenike 31 Mart 2011'de verdiği röportajda gönlünün Fenerbahçe'de olduğunu söylemiştir. Emenike, Karabük-Fenerbahçe maçından önce transfer olmadığını söylüyor ama bu doğru değil" dedi.

"İNANDIRICI KANIT YOK"

Spartak Moskovalı futbolcu Emenike'nin avukatı Rezan Epözdemir ise müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi. Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, Emenike'nin söz konusu suçtan cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıtlara ulaşılamadığını belirtti. Kararda, bu bağlamda yüklenen suçun sanık Emenike tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle beraatine karar verildiği ifade edildi.

"KARİYERİMDE YENİ PLANLAMALAR YAPACAĞIM"

Dava sonunda Avukat Rezan Epözdemir, müvekkili Emenike'yi telefonla arayarak beraat kararını haber verdi. Epözdemir, müvekkilinin karara çok sevindiğini belirterek Emenike'nin şu sözlerini aktardı: "Uykusuz günler geçiriyordum. Ama Türk adaletine güveniyordum. Doğru bir karar verildi. gerçek ortaya çıktı. Kariyerimde yeni planlamalar yapacağım"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor