TS beklentilerin altında kaldı

Spor Toto Süper Lig'de normal sezon tamamlanmasının ardından, Trabzonspor geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performansı aradı. Karadeniz ekibi 2010-2011 sezonunda 82 puan toplayarak averajla 2. sırada ligi tamamlarken bu sezon ise 56 puanla 3. sırada yer al

TS beklentilerin altında kaldı

Spor Toto Süper Lig'de normal sezon tamamlanmasının ardından, Trabzonspor geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performansı aradı. Karadeniz ekibi 2010-2011 sezonunda 82 puan toplayarak averajla 2. sırada ligi tamamlarken bu sezon ise 56 puanla 3. sırada yer aldı ve geçtiğimiz sezonun 26 puan gerisinde normal sezonu tamamladı.

 

Spor Toto Süper Ligi'nin 34. haftasında deplasmanda Orduspor ile golsüz berabere kalan Trabzonspor geçtiğimiz sezon ortaya koyduğu performansı aradı. Bordo-mavililer geçtiğimiz sezon oynadıkları 34 maçta 25 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek attığı 69 gole karşılık kalesinde 23 gol görmüştü. 82 puan toplayarak aynı puanlı Fenerbahçe'nin gerisinde ligi averajla 2. sırada tamamlamıştı. Trabzonspor bu sezon ise oynadığı 34 maçta 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak attığı 60 gole karşılık kalesinde 39 gol görerek 56 puan topladı. 3. sırada normal sezon tamamlayan bordo-mavili takım play-off'da mücadele edecek olurken geçtiğimiz 26 puan gerisinde kalarak beklentilerin altında kaldı ve hayal kırıklığı yaşattı.

 

DERBİLERDE YÜZÜ GÜLMEDİ

Karadeniz temsilcisi Trabzonspor bu sezon oynadığı derbi maçlarında yüzü gülmedi. Bordo-mavililer 2010-2011 sezonunda oynadığı derbi maçlarında 5 galibiyet 1 mağlubiyet alarak 15 puan çıkartırken bu sezon ise oynadığı derbilerde sadece 1 galibiyet alabildi. Bordo-mavili takım bu sezon İstanbul'un 3 büyük takımına karşı oynadığı 6 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet elde ederek 5 çıkartabildi.

 

SON 9 SEZONUN EN FAZLA BERABERLİĞİNİ ELDE ETTİ

Spor Toto Süper Ligi'nin 34. haftasında deplasmanda Orduspor ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor son 9 sezonun en fazla beraberliğini elde etti. Karadeniz ekibi bu sezon iç sahada en az ve dış sahada ise oynanan maçlarda en fazla beraberliği alan takım olarak ilk sırada yer aldı. Bordo-mavililer, bu sezon aldığı 11 beraberlikle son 9 sezonun en fazla beraberliği elde etti. Bordo-mavililer söz konusu beraberlikler nedeniyle 22 puan kaybetti.

Karadeniz ekibi iç sahada Medical Park Antalyaspor (2-2) ve Fenerbahçe (1-1) karşısında beraberlik elde ederken deplasmanda ise Manisaspor, Samsunspor, Bursaspor, Mersin İdman Yurdu Gençlerbirliği, Galatasaray, maçlarında 1-1'lık skorlarla ayrılan bordo-mavili takım Sivasspor ile 2-2, Kayserispor ile 3-3 ve Orduspor ile 0-0 berabere kaldı.

 

TRABZONSPOR KARADENİZ'DE BATTI

Spor Toto Süper Lig'de, Karadeniz takımlarıyla evinde oynadığı maçlarda üstünlük kuran Trabzonspor, söz konusu takımlara karşı dış sahada aynı başarıyı gösteremedi. Bordo-mavililer, bu sezon Karadeniz takımları olan Samsunspor, Karabükspor ve Orduspor maçlarında 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde ederken attığı 13 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü. Bordo-mavililer söz konusu takımlarda 11 puan çıkartırken 7 puan da kaybetti.

 

Trabzonspor'un bu sezon Karadeniz takımlarıyla yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar

3. Hafta Samsunspor-Trabzonspor: 1-1

4. Hafta Trabzonspor-Karabükspor: 3-1

17. Hafta Trabzonspor-Orduspor: 4-1

20. Hafta Trabzonspor-Samsunspor: 4-0

21. Hafta Karabükspor-Trabzonspor: 2-1

34. Hafta Orduspor-Trabzonspor: 0-0

 

TRABZONSPOR'DA 12 OYUNCU GOL ATMA BAŞARISI GÖSTERDİ

Trabzonspor bu sizon 12 oyluncu gol atma başarası gösterebildi. Bordo-mavili takımda Burak 32, Halil 5, Olcan 4, Volkan 3, Giray, Mustafa, Alanzinho, Colman ve Henrique 2, Cech ve Celustka 1'er gol attı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor