"Trabzon'un şampiyonluğunun ahı çıkıyor"

Milletvekillerinin çoğu, Alex'in haksız bir şekilde kadro dışı bırakıldıktan sonra Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kaldığını belirtirken, bazıları da Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın kararına saygı duyulması gerektiğini kaydetti.Milletvekilleri, Alex'in F

"Trabzon'un şampiyonluğunun ahı çıkıyor"

Milletvekillerinin çoğu, Alex'in haksız bir şekilde kadro dışı bırakıldıktan sonra Fenerbahçe'den ayrılmak zorunda kaldığını belirtirken, bazıları da Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın kararına saygı duyulması gerektiğini kaydetti.

Milletvekilleri, Alex'in Fenerbahçe'de kadro dışı bırakılmasını, ardından Alex'in Fenerbahçe'den ayrılmasını ve daha sonra yaşananları değerlendirdi.
 
Fenerbahçe'li CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Alex'in büyük ve iyi bir oyuncu olduğunu ifade ederek, “Fenerbahçe'ye çok şey kattı ama takım her zaman daha büyüktür. Benim fena bir milletvekili olmadığımı söylüyorlar ama büyük ve önemli olan CHP'dir. Tek başına bir milletvekili de oyuncu da hiçtir. Önemli olan camiadır, kurumdur. Kurumlar her zaman kişilerin önündedir” diye konuştu.
 
Galatasaray'lı MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Alex'in kişisel çekişmeye kurban gittiğini düşündüğünü söyledi.
 
Alex'in başarılı, Fenerbahçe camiasına, Türk futboluna saygınlığı olmuş bir futbolcu olduğunu belirten Vural, “Heykelinin dikilmesi bazılarını rahatsız etti” dedi. Vural, Fenerbahçe'nin büyük bir camia olduğunu, Alex'e tabi olacak bir camia olmadığını kaydederek, “Ama sorun daha medeni ölçüler içerisinde, bir mutabakatla çözülebilirdi. Fenerbahçe büyük bir camia. futbolcular gelip geçicidir, kalıcı olan Fenerbahçe camiasıdır” diye konuştu.
 
Galatasaray'lı TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş, Alex'in ucuz bir şekilde harcandığını savundu.
 
“Alex gibi Türk futboluna, özellikle de kendi kulübüne bu kadar hizmet eden, disiplinli yaşayan ve şimdiye kadar futbolunun dışında kamuoyu gündemine gelmemiş bir futbolcunun bu kadar ucuz harcanmasının çok manidar olduğunu düşünüyorum” diyen Daniş, “Keşke böyle olmasaydı” dedi.
 
“Bu kadar gündemde tutulması doğru değil”
Trabzonsporlu Ak Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, tanınmış futbolcuların kadrolarda yer almalarının, iyi bir futbol seyretmek adına kazanım olduğunu belirtti.
 
“Alex'in gitmesi, Fenerbahçe camiasında bu kadar tartışmalı bir konu olduğuna göre, bu doğru bir karar mıdır diye düşünüyorum” diyen Kapusuz, “Fenerbahçe, Türk futbolu açısından önemli kulüplerimizdendir. Fakat bir konunun bu kadar abartılı şekilde gündemde tutulmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaş'lı AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, “Alex bana göre Türkiye'ye son zamanlarda gelmiş en iyi yabancı oyunculardan biri” dedi.
 
“İnsanlar arasında kişisel sorunlar olabilir ama 'kol kırılır yen içinde kalır' şeklinde çözülmesi gerekirdi” diyen Alaboyun, Aykut Kocaman'ın olayı büyütüp Alex'i cezalandırmak yerine çağırıp uyarmasının daha doğru karar olacağını söyledi.
 
Beşiktaş'lı AK Parti Adana Milletvekili Ali Küçükaydın, “Bu Fenerbahçe'nin kendi meselesidir. Yönetimler, çıkan sıkıntılar karşısında bazen böyle bir değerlendirme yoluna gidebiliyorlar” şeklinde konuştu.
 
Fenerbahçe'li AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkerim Gök, her takımın disiplinive sistemi olduğunu, her futbolcunun da bu disipline uyması gerektiğini ifade ederek, “Futbol bireysel değildir, adı üzerinde takımdır. Aslında siyasetle de özdeşleştirebilirsiniz.
 
Orada da yöneten, gol atan, kaleyi tutan, yedekte bekleyen, ahenk içerisinde kaynaşma vardır. Bunun dışına çıktığınız zaman dağılırsınız” diye konuştu.
 
“Demek ki sorun Alex'tedir”
Trabzonspor'lu AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Alex ile Kocaman arasındaki sorunun, bir aylık bir mesele olmadığını, Kocaman'ın geldiği günden beri yaşanan sorun olduğunu kaydederek, “Eğer teknik direktör Alex'ten başka hiç kimseyle sorun yaşamıyorsa demek mi sorun Alex'tedir. Ama Alex'le birlikte bir kaç kişiyle sorun yaşıyorsa, o zaman sorun teknik direktördedir. Şu an buna bakmak lazım” sözlerini sarfetti.
 
Fenerbahçe'li AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Alex'in ayrılmasını, “Bu böyle bitmemeliydi” şeklinde değerlendirdi.
 
Heykeli dikilen, taraftarın ve kulübün gönlüne girmiş Alex'in de hataları olabileceğine işaret eden Kavuncu, “Ama kulüp yönetimi profesyonel yaklaşım içerisinde, böyle bir sorunu kendi içinde çözmeyi başarmalıydı. Alex'in bu şekilde gönderilmesi taraftar olarak canımı incitmiştir, acıtmıştır. Alex'e şimdiye kadar yaşattığı futbol zevki ve keyfi için yürekten teşekkür ediyorum” dedi.
 
Kavuncu, Fenerbahçe'ye başarılı günler gelmesini temenni etmek istediğini ancak bu konuda çok iyimser olamadığını bildirdi.
 
“Ben de şok etkisi bıraktı”
Galatasaray'lı AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer, Alex'in aile yaşantısının önemine işaret etti.
 
Futbolla fazla ilgisinin olmadığını ifade eden Savaşer, “Ama basından takip ettiğim kadarıyla Alex'in, aile yaşantısı, hareketleri ve davranışlarıyla olumsuzluğunu hissetmedim, görmedim, işitmedim. Bunun da Türk toplumuna güzel örnek olduğunu düşünüyorum. 3 gün önce heykelinin açılıp, ardından böyle bir davranış olmasını anlayamadım. Bende şok etkisi bıraktı, acaba başka nedenler mi var diye düşünüyorum” sözlerini sarfetti.
 
Trabzonspor'lu AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, “Takıma bu kadar emek sarfetmiş olan bir futbolcunun bu şekilde kapı önüne konulmaması gerekirdi”dedi.
 
“Fenerbahçe'nin 2 sene önce aldığı haksız şampiyonluğun ahı çıkıyor gibi geliyor bana” diyen Akman, “O zamanki şampiyonluk Trabzonspor'un hakkıydı” diye konuştu. Akman, bir kaç gün önce heykeli dikilen bir futbolcunun bu şekilde kapı önüne konulmasının insani açıdan çok hoş bir tablo olmadığını vurguladı.
 
Sivasspor'lu AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Alex'in kadro dışı bırakılmasının Türkiye'nin gündemine bu kadar oturmaması gerektiğini belirtti.
 
“Olayın fazla abartıldığını, Türkiye'de gereksiz ve fazladan bir konuşma olduğunu düşünüyorum” diyen Bilgin, sonuçta kulübün teknik direktörünün verdiği bir karar olduğunu söyledi.
 
“15 gün önce heykelini diktik sonra kökten kazıdık”
Fenerbahçe'li AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, “15 gün önce adamın heykelini diktik, 15 gün sonra kökten kazıdık; sevinçlerini, üzüntülerini, kararlarını böylesine hızlı alıp veren bir ülkeyiz maalesef” dedi.
 
Alex'in Fenerbahçe için kayıp olduğuna dikkati çeken Kılıç, “Ancak ülkede şöyle de bir şeyi oturtmak lazım. Kurumsallaşmak gerekiyorsa, bir futbolcu, bir yönetici feda edilebilir. Kurum öne çıkmalı, kurumsallık öne çıkmalı, o manada belki geleceğe yönelik bir mesajdır, dirayetli bir duruştur” diye konuştu.
 
Beşiktaş'lı MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Alex'in teknik direktörle arasında ne geçtinin bilinmediğini belirterek, lider konumunda olan oyuncuların bazen dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Uzunırmak, “Fenerbahçe 100 yıllık bir kulüptür, orada kurumsal yapının yanında kişilerin çok büyük hükmünün olacağı kaanatini taşımıyorum” sözlerini sarfetti.
 
Fenerbahçe'li MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya, hiç kimsenin Fenerbahçe'den büyük olmadığını söyledi.
 
“Ne Alex, ne Aykut Kocaman ne de Aziz Yıldırım Fenerbahçe'den büyük değildir” diyen Kaya, Fenerbahçe yönetimi bu süreci son derece kötü yönettiğini ifade etti. Kaya, “Türkiye'de kaç futbolcunun heykeli dikilmiştir. Ezeli rakiplerimiz tarafından bile takdir edilen bir futbolcu, bu şekilde gönderilmemeliydi. Alex'e yapılanı Fenerbahçe'li olarak kabul etmiyorum” dedi.
 
Beşiktaş'lı CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, “Takım içindeki sorunu bilemem ama sonuçta Alex onurlu davrandı, yatarak para almayı kabul etmedi” dedi.
 
“Alex devrini kapatmıştı”
Fenerbahçe'li AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, olaya duygusal açıdan bakmamak gerektiğine işaret etti.
 
Aykut Kocaman'ın kararına saygı duyulması gerektiğini anlatan Sait, “Fenerbahçe'ye büyük hizmetleri var onu kabul etmeliyiz ama Kocaman'a saygı duymanız lazım yoksa disiplini bozarsınız” dedi.
 
Hiç kimsenin Fenerbahçe'nin üstünde olmadığını kaydeden Sait, “Alex iyi bir insan olabilir ama artık devrini kapattığını düşünüyorum, eski gücünü kaybetmişti. Artık mücadeleci futbolcular lazım, Alex biraz rahat. Devir artık mücadele devri, siyasette de öyle futbolda da öyle. Fenerbahçe bazen 10 kişi oynuyordu” diye konuştu.
 
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Fenerbahçe taraftalarının Alex'i istediğini belirtti.
 
Artık büyük şirketler ve kulüplerin, sadece spor kulübü olmadığını, ticari parasal ayakları da olduğunu ifade eden Kaplan, “Bunda bunun ne rol oynadığını bilmiyorum ama sonuçta taraftarların talepleri önem arzedecek gibi geliyor bana” dedi.
 
“Yaşananlar ileride Fenerbahçe'ye zarar verecek”
Fenerbahçe'li CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, “Tablonun böyle sonuçlanmasını istemezdim” dedi.
 
“Daha şık bir biçimde yollar ayrılabilirdi” diyen Aldan, kadro dışı bırakılmadan karşılıklı anlaşma yoluyla yolların ayrılabileceğini dile getirdi. Aldan, bu yaşananların ileride Fenerbahçe'ye zarar verecek bir sürecin işareti olduğunu söyledi.
 
Fenerbahçe'li CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Alex'in Fenerbahçe için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.
Alex'in taraftar tarafından çok sevilen, kritik maçlarda attığı gollerle takımı kurtaran birisi olduğuna işaret eden Şafak, “Bu iş diyalogla çözülebilirdi. Fenerbahçe yeni transfer yapabilir ama halihazırda elinde böyle bir silahı varken kaybetmesi Fenerbahçe için kayıptır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler