Trabzon'un rakiplerine markaj

Türk futbolunda şike soruşturmasının ardından mahkemeye gönderilen ek iddianamede 34. klasöründeki polis raporunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili ilginç tespitler var. Yıldırım'ın emniyet tarafından özel yetkili savcılığa gönderdiği raporda T

Trabzon'un rakiplerine markaj

Türk futbolunda şike soruşturmasının ardından mahkemeye gönderilen ek iddianamede 34. klasöründeki polis raporunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile ilgili ilginç tespitler var.

 Yıldırım'ın emniyet tarafından özel yetkili savcılığa gönderdiği raporda Trabzonspor'un kuyusunu nasıl kazdığı ortaya çıkıyor. Yıldırım ve ekibinin Trabzonspor'un maçları öncesi rakip takım yönetici yada futbolcularıyla görüştüğü ve anlaşma yaptığı ortaya çıktı.

 İşte iddianamedeki o çarpıcı bölüm: "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın (C.M.K. 250 Madde ile ile Yetkili) Soruşturma No: 2010/2287 sayılı talimatına istinaden şube müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; Olgun Peker (Aydın) isimli şahsın; Refleks menajerlik şirketi ve kendi kontrolünde olan bir takım menajerlik şirketleri bünyesinde bulunan şahıslarıda 

etrafına toplayarak bir suç örgütü yapılanması içerisine girdiği, bazı futbolcuların örgüt üyelerince müsabakalarda kaybetmeleri yönünde tehdit edildiği yine bu şirketler aracılığıyla futbolcu transferlerinde örgütün etkin olduğu bu transferlerde vasat durumda olan oyuncular için değerinden yüksek miktarda transfer ücretleri ödendiği daha sonra ise bu şirketlere bağlı futbolcuların örgüt

adına futbol oynadığı, futbolcunun oynayacağı müsabakalarda iyi oynamaması yönünde talimat verilerek müsabakalarda şike yapıldığı, bu yolla örgütün yüksek miktarlarda haksız kazanç elde ettiği yönünde bilgiler elde edilmiş ve soruşturma kapsamındaki şüpheli şahısların kullanımlarında bulunan telefon hatlarına yönelik olarak iletişim tespit kararı alınmıştır.

Devamı sayfa 2'de



Yapılan iletişim tespit çalışmaları sırasında Spor Toto Süper Ligi'nde yer alan bazı kulüp başkanlarının ve yöneticilerinin suç örgütü ile irtibatlı oldukları anlaşılmış ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte bazı yöneticilerin kullanımlarında bulunan telefon hatlarına yönelik olarak da iletişimin tespiti kararı alınarak çalışmalara devam edilmiştir.

Aziz Yıldırım başta olmak üzere Aziz Yıldırım'ın yönlendirmesiyle hareket eden bazı şahısların futbol temsilcilerinin Fenerbahçe ile yada şampiyonluk adayı olan diğer takımlarla (Trabzonspor-Bursaspor) karşılaşacak rakip kulüplerin futbolcu yada yöneticileriyle maç öncesinde görüşmeler yaptıkları bu görüşmelerde karşılaşmaların Fenerbahçe lehine sonuçlanması için anlaştıkları, bu anlaşma sonucunda da teşvik primi yada para aldıkları yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edilmiş bu yolla Süper Lig maçlarına şike karıştırarak maddi menfaat temin ettikleri anlaşılmıştır.

Devamı sayfa 3'te

 

Çalışmalarımız devam ettiği sırada 24 Nisan 2011 tarihinde Spor Toto Süper Liginin 30. hafta maçlarından Fenerbahçe-Bucaspor karşılaşması oynanmış ve Fenerbahçe futbol takımı maçı 2-0 yenik duruma düşmesinin ardından 4-2'lik skorla kazanmıştır.

Söz konusu karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Spor Kulübü ile irtibatı olan ve iletişimleri halen kayıtlı altında bulunan Berke Çelebi, Abdullah Başak, Mehmet Yenice, Mehmet Besim Çelebi ve bu şahıslarla birlikte hareket ettikleri tespit edilen Cahit Lostar ve Ferit... isimli şahısların Bucaspor kulübünün futbolcularından Musa Aydın ve Onur Tuncer ile irtibata geçmek istedikleri maç öncesinde bu futbolcularla İzmir ilinde buluşma ayarlamaya çalıştıkları yönünde görüşmeler yaptıkları tespit edilmiştir
"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler