Trabzon'un 5 şampiyonluğu çalındı

 "5 SEZON ŞAMPİYONLUĞUMUZ ÇALINDI" Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Şenol Güneş'e takıma şampiyonluk yaşatamadığı için yapılan eleştirilerin haksız olduğunu vurgulayarak, Güneş'in takımın başında bulunduğu 5 sezonda şampiyonluğun Trabzonspor'un

Trabzon'un 5 şampiyonluğu çalındı

 

"5 SEZON ŞAMPİYONLUĞUMUZ ÇALINDI"

 

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, Şenol Güneş'e takıma şampiyonluk yaşatamadığı için yapılan eleştirilerin haksız olduğunu vurgulayarak, Güneş'in takımın başında bulunduğu 5 sezonda şampiyonluğun Trabzonspor'un elinden çalındığını ileri sürdü. Özbak, Başbakan Erdoğan'ın kendisinin özerkleştirdiği Futbol Federasyonu'na müdahale ettiğini söyledi.

 

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, 26 Mayıs'ta yapılacak 29. Olağan Divan Genel Kurul Toplantısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Kurul'da oya sunulacak tüzük değişikliğinin önümüzdeki günlerde kulübün internet sitesinden yayınlanacağını ve itirazı olan üyelerin gerekçeleriyle bunu kendilerine bildirerek tüzük değişikliği sürecine katkıda bulunmalarını isteyen Ali Özbak, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

 

Teknik direktör Şenol Güneş'in 'istifa ediyor' yönünde algılanan dünkü açıklamasıyla ilgili görüşlerini ifade eden Özbak şunları söyledi:

 

"Kulüp yönetiminin Şenol Güneş konusunda hata yaptığını düşünmüyorum. Şenol Güneş de bir yorgunluk belirtisi ifade ediyor zaten. 'Ben yokum' demiyor. Şenol Güneş'i bu kulüp, hele de bizler ve sizler çok iyi tanırız. Futbolculuğunda da antrenörlüğünde de çok duyarlı oluşunun ona kazandırdığı bir titizliği vardır. Olaylara da kuşkucu yaklaşım gösterir. Yorgunluk veya yılgınlık da yoktur diyemeyiz. Bir süreç yaşadı. Ama Başkan ve Asbaşkan'la konuştum. Bildiğim kadarıyla kararı devam niteliğinde. Zaten İstanbul'da da üçlü görüşme yapacaklar."

 

ÇALINAN ŞAMPİYONLUKLAR VAR

Ali Özbak, iş yapanın hata da yapabileceğini ifade ederek, " Hata olacak. Trabzonspor'u 38 yıllık 1. Lig tarihinde bir sürü hoca çalıştırmış ama üçünün dışındakilerin marka değerine bir şey kattığı yok. Ahmet Suat'ı, Özkan Sümer'i, Şenol Güneş'i istediğiniz kadar eleştirin ama kulübe marka değeri katmışlardır" dedi. Özbak, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Şenol Güneş'in teknik direktör olarak şampiyonluk kupası alamadığı gibi eleştiriler var. Bunu asla Şenol Güneş'in başarısızlığı diye düşünmüyorum. Altını net çizerek söylüyorum. Bunların evrakı zor gösterilir, zaten teknik takiple ortaya çıkanları bile ne hale çevirdiklerini hep beraber yaşadık, gördük. 94 - 95'te ben yöneticiydim, Şenol Güneş Teknik direktör. Şampiyonluk çalındı. 1995 - 96 herkesin malumu. O kafa sararak gerginlik kazandırma falan değil sebep. Arkadan film çevirdiler. O sene de çalındı. 2003 - 2004, 2004 - 2005 yıllarının ikisini de eklerseniz, bir de orada çalındı. Ne yapacak Şenol Güneş? 2010 - 2011 ortada. Bana hiç kimse bir şey anlatmasın. Dünyada 18 maçta 17 galibiyet alan bir takım bulun bana. Bahsettiğim kulüp bu sene o konumuna göre kupayı da aldı, ligi de iyi yerde bitirdi. Kazansaydı o zaman 6 maçı. Niye kazanamadı? O kadar da lehine bir durum doğdu. Gitti Galatasaray'ın sahasında 19 gol yemesi gerekirken, yemedi. Yendi onu, döndü. Yenseydi ya bu tarafta onu. Niye yenemedi?."

 

ŞAMPİYORLUĞUMUZ ENGELLENİYOR

Özbak, "Trabzonspor'un 28 yıldır şampiyon olamamasının nedeni, ekonomik güç yetmezliği veya yönetici, futbolcu kadrosunun anormal yetersizliği, teknik heyetin yetersizliği veya becerememesi değildir. Bunlar da etken tabi ama biliniyor ki, engellenmese bu kulüp şampiyon olacak. Becerip engelleniyor. Ötekilerin de birbirlerini aldattığını biliyorum. Ama bunlar ispat edilemiyor. İspat edileni kabul edilmemiş zaten" dedi.

 

SAHAYA PIRASA MI DİKTİLER MARUL MU?

Şike iddiaları nedeniyle PFDK'nın verdiği kararları da eleştiren Özbak, "Adam diyor ki, 'sahaya yansımadı'. Dosyalar burada. Adam 'bana para verdiler' diyor. Veren kulübü de söylüyor. Sahaya nasıl yansıyacak? Şike yapan yönetici ceza aldı, futbolcu ceza aldı. Bunlar sahada futbolla ilintili yapmadılar da, bahçıvanlık mı yaptılar. Pırasa mı diktiler, marul mu diktiler? Duvar mı ördüler? Bu süreçte şunu da anladık ki; 2010 - 2011 sezonunda emniyet - mahkeme sürecinde tapelerle, teknik takiple olay netleşti. Demek bunlar eskiden aynı şekilde yapılmış ama o zaman ne arayan vardı ne de soran. Sitemim şunadır; bu camiayı hiç kimsenin rahatsız etmeye hakkı yoktu" diye konuştu.

 

SİYASİLERE ELEŞTİRİ

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, siyasilerin süreçteki tutumunu da eleştirerek şunları söyledi:

 

"Başbakan Erdoğan 6222 sayılı yasanın altına imza koydu. Bakanlar kurur olarak imzaladılar. İçi boştur, yanlıştır, o düzeltilir. Kanun için kulüp olarak teşekkür ettik. Ama uygulanmayacaksa kanunu niye çıkardık? Eğer bunun arkasını getiremeyeceksen niye çıkardın? Ana muhalefetin lideri Aziz Yıldırım Bey'e haksızlık yapıldığını söylemiş. Onu o söyleyemez. Hukuk adına söyleyemez. İktidar da söyleyemez. İktidarın da çıkardığı yasaya sahip çıkması lazım. Burada tabii ki ben Trabzonspor'un manevi hüviyetini temsil etme noktasında tekrar ediyorum; Sayın Başbakan'ın Türk futbolunun 5894 sayılı yasayla tam özerkleşmesine imza atması, yani Spor Bakanlığı'nın özerk federasyonun üzerindeki incelemesini kaldırması tam özerklik anlamına gelir. Ama ardından yasal olmayan şekilde müdahale ettiği söyleniyor. Ben bunu görmedim ama müdahale edebildiğinin izlenimi, UEFA Başkanı Platin ile buluştuğunda medyaya yaptığı açıklamalarında ortaya çıkıyor. Öteki onun Türk futbolu adına hanesine yazılmış bir primdir, bu taraftakinin de hanesine yazılmış ne olduğunun adını siz koyun."

 

Özbak, Şenol Güneş ve Burak Yılmaz'a verilen 3 maçlık cezayı da eleştirerek, "Şenol hocanın cezası da Fatih Terim gibi ertelensin" dedi.

 

Mukayeseli Tüzüğü indirmek için Tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler