Trabzonspor'un yabancı karnesi

Trabzonspor 1967 yılından 2013 yılına kadar kadrosunda 91 yabancı oyuncu kadrosunda bulundurdu.Karadeniz fırtınasının ilk yabancı oyuncusu 1985 – 1986 yılında Alman asıllı Jürgen Groh oldu. Bordo Mavili takımın tarihine geçen Groh ilk Trabzonspor’a Almany

Trabzonspor'un yabancı karnesi

Trabzonspor 1967 yılından 2013 yılına kadar kadrosunda 91 yabancı oyuncu kadrosunda bulundurdu.

Karadeniz fırtınasının ilk yabancı oyuncusu 1985 – 1986 yılında Alman asıllı Jürgen Groh oldu. Bordo Mavili takımın tarihine geçen Groh ilk Trabzonspor’a Almanya’dan transfer olurken Karadeniz’de bulunan takımlarında ilk yabancı oyuncusu olma özelliğini taşıyan isim.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Trabzonspor’da 1985 – 86 sezonunda başlayan yabancı oyuncu sevdası her geçen sezon biraz daha fazlalaşırken her gelen yönetim yeni yabancı oyuncuları Trabzonspor’un kadrosuna kattı. Trabzonspor’a tarihi boyunca iki kere ikiz kardeş oyuncuyu aynı sezonda kadrosunda bulundurdu. Kendi kadrosunda ikiz oyuncu bulundurmakla Türk futbolunda da bir ilke imza atan Bordo Mavili ekibin ilk ikizleri, Gürcistan’dan transfer edilen Şota ve Arçil Arveladze kardeşler. Gürcü kardeşlerden sonra Trabzonspor kadrosuna Polonyalı Brożek kardeşleri kattı. Paweł ile Pioter kardeşler Arçil ve Şota’nın yerini hiç tutmadı.

Bordo Mavili ekibin en sorunlu transferi ise Rune Lange. Norveçli oyuncu Trabzonspor’a  2000 yılında 12 milyon Alman Markına karşılığı Norveç'in Tromsø takımından Trabzonspor'a transfer edilen Lange, Trabzonspor'dan 650 bin dolar peşin para almış; ancak daha sonra, 45 gün içerisinde aylık ödemeleri yapılmadığı için serbest kalmıştı. Sonrasında Lange hiç oynamadığı halde anlaşması gereği geri kalan parasını FİFA aracılığı ile almaya çalışmış ve Trabzonspor’un en uzun mahkemelik olduğu oyuncu.

Trabzonspor lig tarihi boyunca 11 Brezilyalı’ya şans tanırken bu oyuncuların ikisinden verim ala bildi. Trabzonspor 91 yabancı oyuncusunun en fazla 10’undan yararlanabildi. Bordo Mavili takımın ses getiren transferleri ise Cyzio, Şota, Missé-Misse, Kevin Campbell, Jean-Marie Pfaff, Detlef Müler.

Trabzonspor’un yabancı enleri arasında bulunan oyuncular;

En fazla Forma giyen oyuncu . İbrahime Yattara Üçüncü

En fazla gol atan oyun : Şota Arveladze

En fazla file bekleyen kaleci : Michael Petkovic

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler