Trabzonspor'un umudu 2.11'de

Mahkeme kararlarının "Şike de var teşvik de" demesinin ardından harekete geçen Trabzonspor, Tahkim Kurulu süreci noktalanmasına rağmen 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupasını istiyor. Peki bunu başarabilecek mi? Bordo-Mavililer ilk olarak Türkiye Futbol Fe

Trabzonspor'un umudu 2.11'de

Mahkeme kararlarının "Şike de var teşvik de" demesinin ardından harekete geçen Trabzonspor, Tahkim Kurulu süreci noktalanmasına rağmen 2010-11 sezonunun şampiyonluk kupasını istiyor. Peki bunu başarabilecek mi?

 

Bordo-Mavililer ilk olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun dosyayı yeniden açmasını bekliyor. TFF ise bu fikre soğuk. 

 

Üst düzey bir federasyon yetkilisi basın mensuplarının sorusuna net cevap verdi. "Kararımızın arkasındayız" dedi. Şikenin-teşviğin sahaya yansımadığına dönük kurul görüşlerinin değişmeyeceğini belirtti.

 

Bu arada UEFA'yı yoğun kulis faaliyetleriyle ikna eden ve yeni cezalar çıkmasını 'şimdilik' engelleyen federasyonun, mahkeme kararını nihai olmadığını ve Yargıtay aşamasının da bulunduğunu vurgulayacağı öğrenildi.

 

TRABZON'UN UMUDU 2.11'DE


TFF "Kararımızın arkasındayız" diyor ama bu işin UEFA ayağında farklı gelişmeler olabilir. UEFA'nın 2.11 nolu disiplin talimatında, şike ve teşvik primi gibi müsabakanın sonucunu etkilemeye dönük eylemler konu ediliyor. Olay hangi safhada olursa olsun, turnuvanın sonunda bile ortaya çıksa harekete geçileceği belirtiliyor. Maddedeki bir diğer ayrıntı da yeni çıkacak inandırıcı ve kesin delillerle birlikte istenen her an harekete geçilebileceği yönünde.

 

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne davet edildi ancak son kararı Disiplin Kurulu'nun vereceği vurgusu yapıldı. Disiplin müfettişleri 3 günlük itiraz süresi içinde UEFA'nın davetine itiraz etmedi. Ancak 2.11 ve benzeri disiplin maddelerinde UEFA kendisini güvence altına almış durumda. Yani UEFA, davet yazısında belirttiği "Son kararı Disiplin Kurulu verir" cümlesiyle aslında yaşanacak yeni gelişmeler (mahkeme kararı gibi) ışığında yeniden harekete geçebilmenin yolunu açıyor.

 

BURAYA DİKKAT!


UEFA Disiplin Kurulu yargı kararını gerekçe kabul etse bile mutlaka Fenerbahçe'yi bu sezon da Şampiyonlar Ligi'nden men etmeyebilir. Bu durumda iki ihtimal var;

 

1- Fenerbahçe bu sezon da Şampiyonlar Ligi'ne alınmayabilir. Üzerine birkaç yıl daha ceza verilebilir. Bu durumda 2.11 nolu maddedik bir diğer ayrıntıya göre Devler Ligi'ne bir sonraki takım katılır. Yani Süper Final'i 3. Bitiren Trabzonspor.

 

2-  Fenerbahçe'nin cezasını geçen sezon çektiği kanaatine varılır. UEFA Tahkim Kurulu üyesi Levent Bıçakcı da bu yönde konuşuyor. UEFA'nın kanaatinin bu şekilde olduğunu ifade ediyor. Bıçakcı yeni bir cezanın çıkmasını beklemediğini de belirtiyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler