Trabzonspor'un kritik sınavı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında oynanması gereken ancak Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi müsabakası nedeniyle ertelenen karşılaşmada, Trabzonspor ile Gençlerbirliği kozlarını paylaşacak.Hüseyin Avni Aker Stadyum'undaki müsabakada İlker Meral düdük ça

Trabzonspor'un kritik sınavı

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında oynanması gereken ancak Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi müsabakası nedeniyle ertelenen karşılaşmada, Trabzonspor ile Gençlerbirliği kozlarını paylaşacak.

Hüseyin Avni Aker Stadyum'undaki müsabakada İlker Meral düdük çalarken, Meral'in yardımcılıklarını Mehmet Cem Hanoğlu ve Hakan Yemişken yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Çağatay Şahan.

Saat 17:45'de  Haber61 Canlı Anlatım Servisi üzerinden takip edebilirsiniz. Haber61 ile yorum yazarak Haber 61 Canlı Anlatım Servisi üzerinden yorumlarınızın gözükmesini sağlayabilir ve bu şekilde, maçla ilgili görüşlerinizi an be an iletebilirsiniz.  

TRABZONSPOR'DA BURAK VE ZOKORA CEZALI

Son olarak ligin 10. haftasında Kayserispor'u 2-1 yenen ve bu karşılaşmanın ardından ligde oynadığı son 4 maçında galip gelemeyen Trabzonspor, Gençlerbirliği maçını kazanarak hafta sonundaki Fenerbahçe maçı öncesi tekrar çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda 1-1 berabere kalan, sahasında Beşiktaş'a 1-0 mağlup olan, Sivasspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle döndükten sonra Galatasaray'a sahasında 3-0 yenilerek son 4 maçta 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi, yarın 4 maçlık galibiyet özlemine son vermeye çalışacak.

Bordo-mavili takımda geçen haftaki Galatasaray maçında kırmızı kart gören Zokora ile sarı kart cezalısı durumuna düşen Burak'ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Vittek ve Tayfun takımda yer alamayacak.

GENÇLERBİRLİĞİ'NDE 3 EKSİK VAR

Süper Lig'deki son karşılaşmasında geri düşmesine rağmen Orduspor'u 3 golle geçen Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Fenerbahçe'den sonra Trabzonspor'dan da puan koparmayı planlıyor.

Gençlerbirliği teknik direktörü Fuat Çapa, ilk devredeki son iki maçlarına daha rahat çıkmak için Karadeniz deplasmanından puanla dönmek istediklerini söylerken, "Onların da kazanması gerekiyor. Bu yüzden karşılaşmanın taktiksel anlamda kaliteli bir maç olacağını söyleyebilirim" dedi.

Diğer taraftan Kırmızı siyahlarda sakatlıkları bulunan Özgür ve Emre ile antrenman eksiği olan Oktay, teknik direktör Fuat Çapa tarafından maç kadrosuna alınmadı.

MUHTEMEL 11'LER

TRABZONSPOR

Tolga

Celustka

Giray

Mustafa

Ferhat

Serkan

Aykut

Colman

Alanzinho

Halil

Henrique

GENÇLERBİRLİĞİ

Ramazan

Cem

Kulusic

Aykut

Mehmet Sedef

Hurşut

Azofeifa

Oktay

Yasin

Soner

Tum

STAT: Hüseyin Avni Aker

SAAT: 17:45

HAKEM: İlker Meral

YAYIN: Lig TV & Sporx Canlı Anlatım Servisi

TRABZONSPOR'UN ÜSTÜNLÜĞÜ VAR

Trabzonspor ile Gençlerbirliği, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapacakları karşılaşmayla, lig tarihinde 55. kez karşı karşıya gelecek.

Bugüne dek 2 takım arasında yapılan 54 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 32-9 üstünlüğü bulunuyor. 13 maçta ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor, söz konusu maçlarda 106 gol atarken, kalesinde 51 gol gördü.

TRABZON'DAKİ MAÇLAR

Trabzon'da yapılan 27 karşılaşmada da ev sahibi ekip, rakibi karşısında bariz üstünlük kurdu.

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan 19 maç Trabzonspor'un, 3 maç ise Gençlerbirliği'nin galibiyetiyle bitti. 5 maçta ise taraflar yenişemediler.

Karadeniz ekibi, sahasındaki maçlarda 66 gol atarken kalesinde 23 gol gördü.

Trabzonspor, sahasında son 3 lig maçından da galibiyetle ayrıldı.

2007-2008 sezonunda rakibi ile golsüz berabere kalan bordo-mavililer, 2008-2009 sezonunda 2-0, 2009-2010 sezonu ve geçen sezonda 3-1'lik sonuçlarla rakibini mağlup etmişti

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor