Trabzonspor'un kasası dolacak

Attığı gollerle Trabzon’un son yıllardaki yükselişinde büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz, transferinden kazandıracağı parayla da Fırtına’nın kasasını dolduracakAntalyaspor'da parladı önce. Akdeniz ekibiyle geçirdiği 4 sezon boyuca oynadığı futbol, Beşikt

Trabzonspor'un kasası dolacak

Attığı gollerle Trabzon’un son yıllardaki yükselişinde büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz, transferinden kazandıracağı parayla da Fırtına’nın kasasını dolduracak

Antalyaspor'da parladı önce. Akdeniz ekibiyle geçirdiği 4 sezon boyuca oynadığı futbol, Beşiktaş'a transferini sağladı. Yeteneği tartışılmazdı. Ondaki potansiyelin herkes farkındaydı. Ancak nedense bir türlü kendisini parlatacak sıçramayı gerçekleştiremiyordu.

Belki de bundan dolayı Beşiktaş kariyeri sadece 1 buçuk sezon sürdü ve daha sonra Vestel Manisaspor'un yolunu tuttu. Ege'nin havası Burak'a yaradı. 16 maçta attığı 9 golle bunu ispatladı. Manisa forması ile yeniden form tuttuğunu gösteren yıldız golcü, ertesi sezon Fenerbahçe'ye transfer oldu, ancak Sarı- Lacivertlilerle kimyası uyuşmadı.

Bir yıl sonra Eskişehir'e kiralandı. Daha sonra da Gökhan Ünal'ın Fenerbahçe'ye transferinde 3 buçuk milyon Euro ile birlikte bedelsiz olarak Trabzonspor'a verildi. İşte ne olduysa ondan sonra oldu. Bordo- Mavili forma altında kendini bulan Burak Yılmaz, Trabzonspor'a tıpkı bir Karadeniz yağmuru gibi 'bereketiyle' geldi. 

 

NEREDEN BAKARSAN KÂR

 

Bonservis ücreti ödenmeden Trabzon'un yolunu tutan Burak, Bordo- Mavili forma altında iki buçuk sezonda toplam58 gol atmayı başardı ve Trabzon'un son yıllardaki yükselişinde en kilit oyunculardan biri oldu. Özellikle geçtiğimiz sezon Süper Toto Süper Lig'de ağları 32 kez havalandırarak adını 'Avrupa'nın en çok gol atan futbolcularının arasına soktu. 27 yaşındaki futbolcunun Trabzon'a katkısı sadece sportif anlamda da kalmayacak. Adı Lokomotiv Moskova, Lazio ve Galatasaray'la anılan; bu transfer döneminde Fırtına'dan ayrılacağına kesin gözüyle bakılan Burak, takımına en az 5milyon Euro da (11.2 milyon TL) para kazandıracak. Takımdan ayrılmasıyla Trabzon'u yıllık 2.3milyon Euro'luk yıllık ücretinden de kurtaracak olan yıldız golcü, Karadeniz ekibine her anlamda kazandırarak veda etmiş olacak. KAP'a bildirildi

 

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in önceki gün yaptığı "Burak için 5 milyon Euro karşılığında Lokomotiv Moskova ile anlaştım" açıklamasıyla başlayan Burak Yılmaz'ın Rus ekibine transfer süreci, dün resmiyete döküldü. Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen ve kulübün internet sitesinde de yayımlanan açıklamada, "Profesyonel futbolcumuz Burak Yılmaz'ın F.C Lokomotiv Moskova kulübüne transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler