Trabzonspor'un ilk sabıkası değil

  Macaristan'ın Videoton takımına penaltı atışları sonucu 4 - 2 yenilerek elenen Trabzonspor'da, Avrupa'ya erken veda etmenin şoku ve üzüntüsü yaşanıyor.  Bordo-mavililer, 2 maçta da rakibinin katı savunmasını aşamazken, golcü transferinde geç kalınması A

Trabzonspor'un ilk sabıkası değil

  Macaristan'ın Videoton takımına penaltı atışları sonucu 4 - 2 yenilerek elenen Trabzonspor'da, Avrupa'ya erken veda etmenin şoku ve üzüntüsü yaşanıyor.

  Bordo-mavililer, 2 maçta da rakibinin katı savunmasını aşamazken, golcü transferinde geç kalınması Avrupa'ya veda etmenin en önemli sebepleri arasında gösterildi.

BU İLK DEĞİL

  Trabzonspor'un, kura çekiminin ardından spor kamuoyunun ekseriyetinin 'zayıf rakip' olarak değerlendirdiği Videoton'a elenmesi, geçmişteki benzer sonuçları da akıllara getirdi. Bordo-mavililer, 2005 yılında Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turunda Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis Famagusta takımına, 2007 yılında da UEFA İntertoto Kupası üçüncü turunda Romanya'nın FC Otelul Galati takımına elenerek büyük bir şok yaşamıştı.  

YENİ FAMAGUSTO FACİASI

Bordo-Mavili Takım, 2005 yılında Şampiyonlar Ligi ikinci ön eleme turu ilk maçında karşılaştığı zayıf rakibi Kıbrıs Rum Kesimi'nin Anorthosis Famagusta takımına deplasmanda 3-1 yenilmişti. Taraftarı önündeki ikinci maçta ise rakibini 1-0 yenmesine rağmen ilk maçtaki 3-1'lik yenilgisi nedeniyle kupadan elenmişti. Trabzonspor, benzer bir kazayı 2007 yılında bu kez UEFA İntertoto Kupası üçüncü turunda yaşamıştı. Trabzonspor, Romanya'nın FC Otelul Galati takımına deplasmanda ve evindeki müsabakalarda 2-1'lik skorlarla yenilerek UEFA Kupası'na katılma hakkı elde edememişti.

TRABZON ALIŞTIRDI

Bordo-mavililer, kura çekimlerinin ardından kesin favori olarak görüldüğü UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Macaristan'ın Videoton takımına elenerek üçüncü kez taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

 

GOLCÜ EKSİKLİĞİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

 

Rakibiyle oynadığı iki maçta da daha etkili görünen Trabzonspor, Videoton'un katı savunmasını bir türlü aşamadı. Bu durum bordo-mavili ekibin ileri uçta bitirici bir golcüye ne kadar ihtiyacı olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkarttı.

 

Burak Yılmaz'ın gidişinin ardından takımın forvet hattındaki eksikliği ortadayken yeni sezon ve Avrupa maçları öncesi bu boşluğun doldurulamaması, Avrupa'dan elenmenin de ön önemli sebepleri arasında gösteriliyor. Bu boşluğun Porto'dan transfer edilen Janko ile doldurulması planlansa da camia transferde geç kalınmasına tepki gösteriyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor