Trabzonspor'un Güneş'i!

Bordo-mavili takıma tekrar dönmesiyle camiaya yeni bir heyecan ve yeni bir ivme kazandıran Şenol Güneş, hem saha içinde hem de saha dışında yaptığı hamlelerle taraftarının yüzünü güldürürken, Trabzonspor'un başında teknik direktörlük kariyeri en önemli dö

Trabzonspor'un Güneş'i!

Bordo-mavili takıma tekrar dönmesiyle camiaya yeni bir heyecan ve yeni bir ivme kazandıran Şenol Güneş, hem saha içinde hem de saha dışında yaptığı hamlelerle taraftarının yüzünü güldürürken, Trabzonspor'un başında teknik direktörlük kariyeri en önemli dönemlerden birini daha yaşıyor.

1993-97 yılları arasında Trabzonspor'un başında şampiyonluk mücadelesi veren ancak bu hedefine ulaşamayan Güneş, daha sonraki yıllarda A Milli Takımın getirildi. Teknik Direktörlük kariyerinin en önemli dönemini A Millilerin başında bulunduğu yıllar içerisinde yaşayan Güneş, söz konusu dönemde inanılmaz başarılara imza attı.

A Milli Takımı 2002 Dünya Kupası'nda 3.yaparak Türk Milli Takımının aldığı en büyük başarıya imza atan deneyimli teknik adam, bu başarıyla UEFA tarafından 2002 senesinin en iyi teknik direktörü seçildi. Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Güney Kore'de yaşadığı yurt dışı tecrübesinin ardından 2008 yılında tekrar Trabzonspor'un başına gelen Sadri Şener'in görev süresi boyunca çalıştığı teknik adamlar içinde en başaralı isim olarak ilk sırada yer aldı.

Şener'in görevde olduğu süre boyuncu çalıştığı Ersun Yanal ve Hugo Broos gibi teknik adamlarla geride bırakan Güneş, 1 yıl 11 ay 28 gündür takımın başında yer alarak en uzun süre görevde kalan isim oldu. Bordo-mavili takımın başında yer aldığı 4. dönemde 705 gündür takımın başında olan Güneş, söz konusu dönemde hep zirveye oynadı. Zirvede yer aldı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, görevde olduğu süre boyuncu Ersun Yanal, Ahmet Özen, Hugo Broos, Ünal Karaman ve Şenol Güneş gibi teknik adamlarla çalıştı.

Ahmet Özen ve Ünal Karaman ise yaşanan teknik adam değişikliklerinde görev aldı. Güneş göreve başladığı 2009-2010 sezonunun 14. haftasından itibaren 20 maçta takımın başında yer aldı.

21 puan ile 8. sırada takımı devralan Güneş, takımı tanıma ve öğrenme dönemini geçirse de bordo-mavili takım ligi 5. sırada 57 puan ile bitirdi. Aynı sezonda ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek, Türkiye Kupasını müzesine getiren Trabzonspor, tarihinde ilk kez Bursaspor'u yenerek Süper Kupayı müzesine getirdi.

Güneş'li Trabzonspor, 2010-2011 sezonun da ise şampiyonluk yarışında son haftaya kadar mücadele etti. Fenerbahçe ile aynı puanlara sahip olmasına rağmen averajla şampiyonluğu rakibine bırakmak durumunda kaldı. Ligin sona ermesiyle birlikte ortaya çıkan şike olayları nedeniyle şampiyonun Trabzonspor mu?

yoksa Fenerbahçe mi? olduğu kararı mahkeme sürecinin sonuçlanmasının ardından ortaya çıkacak olarken, UEFA ise Şampiyonlar Ligi'ne Trabzonspor'u davet etti. Bordo-mavili takım ilk kez Şenol Güneş yönetiminde devler liginden mücadele ediyor.

Spor Toto Süper Lig'de 19 puan ile 2. sırada yer alan Trabzonspor, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ise 5 puan ile averajla 3. sırada yer aldı. Her iki kulvarda da zirve mücadelesi veren Bordo-mavili takım Güneş'in, geldiği son dönemde Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Kupalarında oynadığı 87 maçta 51 galibiyet, 22 beraberlik ve 14 mağlubiyet elde etti. Attığı 144 gole karşılık ise kalesinde 63 gol gördü. Güneş, görevde olduğu süre boyunca 87 maçta 42 oyuncu kullanırken yüzde 58.62lık bir başarı grafiği ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler