Trabzonspor'un canı çıktı!

Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek Trabzonspor’da, yoğun maç programı futbolcuları oldukça zorluyor.Sezonu 27 Temmuz’da Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica ile açan bordo mavili ekip, o tarihten bu yana

Trabzonspor'un canı çıktı!

Şampiyonlar Ligi’nden elenmesinin ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek Trabzonspor’da, yoğun maç programı futbolcuları oldukça zorluyor.

Sezonu 27 Temmuz’da Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Benfica ile açan bordo mavili ekip, o tarihten bu yana Avrupa maçları da dâhil olmak üzere 23 maça çıktı; bugün Gençlerbirliği karşılaşmasında rakam 24’e çıkacak. Bordo mavililer son 13 günde ise tam 4. maçına çıkmış olacak…

İki Benfica maçının ardından UEFA ön elemesinde bir kez de Athletic Bilbao ile mücadele eden, şike skandalının patlamasının ardından UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’ne davet etmesiyle ikinci maçı oynayamayan Karadeniz temsilcisi, devler ligi grubunda da 6 karşılaşmaya çıktı. Grubunda son olarak geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Lille ile karşılaşan Trabzonspor’un, maç takviminde aynı güne koyulan Gençlerbirliği mücadelesi de bu haftaya ertelenmişti.

Ligde 15 maç oynayan rakiplerine nazaran oldukça zorlu bir trafikte mücadele etmek zorunda kalan Trabzonspor, Fransa’dan yorgun döndükten sonra Pazar günü kendi evinde Galatasaray’a mağlup olmuştu. Beşiktaş’la birlikte ülkemizi Avrupa’da temsil eden ekip, 4 gün sonra da ezeli rakiplerinden Fenerbahçe karşısına çıkacak.

YÜK ONLARIN ÜZERİNDE

Tolga Zengin, Giray Kaçar, Serkan Balcı ve Alanzinho Trabzonspor’un oynadığı 23 maçta da sahadaki yerlerini alarak bordo mavililerin en çok forma giyen oyuncuları oldu. Serkan ve Giray, bu trafik içerisinde Hırvatistan-Türkiye maçında da sahada yer aldı.

Burak Yılmaz ise 4’ü milli, 6’sı Avrupa olmak üzere 2010-2011 sezonunda tam 23 maçta forma giydi. Burak, Athletic Bilbao maçında kırmızı kart görerek Şampiyonlar Ligi’nin ilk 3 maçını kaçırmıştı.

Takımın önemli isimlerinden Didier Zokora, Colman, Celustka ve Adrian ise Trabzonspor formasıyla bu sezon toplam 21 maça çıktı. Zokora, son Galatasaray maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle Gençlerbirliği karşısında forma giyemeyecek.

Sezon başında takıma katılan Halil Altıntop da, 12 lig, 8 Avrupa maçı olmak üzere Trabzonspor’la 20 kez sahaya çıkarken, bir kez de Hırvatistan-Türkiye maçında forma giydi.

Bordo mavililerin ilk 11'inin vazgeçilmezlerinden 10'unun minimum 20 maçta forma giymesi, son günlerdeki performans düşüklüğünün sebebini ortaya koyar nitelikte...

 

EN ÇOK FAUL ZOKORA'DAN

Bu arada UEFA Şampiyonlar Ligi istatistiklerinde de ilginç notlar ortaya çıktı.

Şampiyonlar Ligi'nde 6 maça çıkan Trabzonspor'da tüm maçlarda 90 dakika forma giyen Didier Zokora, turnuvanın en çok faul yapan oyuncusu oldu. Zokora, Devler Ligi'nde sahada olduğu 540 dakikada 21 faul yaparak zirvede yer aldı. Zokora'yı 19 faulle Bayer Leverkusen'den Stefan Kiessling takip etti.

OFSAYT KRALI BURAK

Athletic Bilbao maçında gördüğü kırmızı kartla turnuvadaki ilk 3 maçta sahaya çıkamayan Burak Yılmaz, forma giydiği 270 dakikada 10 kez ofsayta düşerek, turnuvanın en çok ofsayta düşen ikinci oyuncusu oldu. Burak'ın önünde yer alan isim ise 483 dakikada 12 kez ofsayta yakalanan Lyon'lu Gomis oldu.

Burak, oynadığı üç maçta 6 kez gol pozisyonuna girerek bu alanda da 33. sırada yer aldı. Listenin başında 17 kez pozisyona giren Lionel Messi var...

Bu arada Trabzonspor da, bu sezon Avrupa'da elde ettiği puanlarla kulüpler sıralamasında 92. sırada yer alıyor.

trabzonspor.20111214145038.jpg

Gamze Bal

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor