Trabzonspor'u yerliler sırtlıyor

Spor Toto Süper Ligi'nin 10. haftası geride kalırken, Trabzonspor'u yerli oyuncuların sırtladığı görülüyor. Bordo-mavili takıma söz konusu dönem içinde yabancı oyunculardan çok yerli oyuncular katkı sağladı. Bu sezon hem UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, hem Spo

Trabzonspor'u yerliler sırtlıyor

Spor Toto Süper Ligi'nin 10. haftası geride kalırken, Trabzonspor'u yerli oyuncuların sırtladığı görülüyor. Bordo-mavili takıma söz konusu dönem içinde yabancı oyunculardan çok yerli oyuncular katkı sağladı.

 Bu sezon hem UEFA Şampiyonlar Ligi'nde, hem Spor Toto Süper Lig'de yoluna devam eden bordo-mavililer kadrosunda 12 yabancı oyuncu barındırıyor. Spor Toto Süper Lig'de kurallan gereği 6+2 düzenine uyan Trabzonspor'da Glowacki, Cech, Piotr Brozek, Celustka, Zokora, Colman, Adrian, Alanzinho, Sapara, Vittek, Pawel Brozek, Paulo Henrigue gibi isimleri bünyesinde bulunduruyor. Bordo-mavili takım Beşiktaş'ın ardından da en çok yabancı oyuncuyu kadrosunda barındıran takım oldu.
 UEFA Şampiyonlar Ligi ve Spor Toto Süper Lig'de mücadele veren Trabzonspor, devler ligi maçları ve Spor Toto Süper Lig maçlarına bakıldığında Trabzonspor, yabancı oyuncularından beklediği verimi alamadı. Sezon başında transfer ettiği Vittek'in talihsiz bir şekilde sakatlanması sonucu Trabzonspor bu oyuncudan beklediğini bulamadı. Henrique de kısa bir süre sakatlık döneme geçirse de bu oyuncu da bekleneni vermiş değil. Polonyalı oyunculardan yeni transfer Adrian ise tam anlamı ile nasıl bir oyuncu olduğunu gösteremedi.

Brozek kardeşlerden Piotr Brozek ise yaşadığı uzun sakatlığın ardından takımla birlikte çalışmalara başlarken, bordo-mavili takım bu oyuncudan şimdiye kadar istifade edemedi. Pawel Brozek ise bu sezon tek gol atarken, kaçırdıkları ise saç-baş yoldurdu. Vittek ve Henrique'nin yokluğunda Trabzonspor forvet hattında büyük bir sıkıntı yaşadı. Glowacki ise savunmada Giray ile birlikte iyi bir uyum yakaladı. Transfer edildiğinden hazır olmayan Sapara ise halen kendini fizik olarak hazırlamaya çalışıyor. Marek Cech ise çok üst düzey olmasa da şimdilik sol kanatın yükünü kaldırabilecek durumda. Alanzinho ise oynadığı maçlarda etkili olabilmek içinde elinden geleni yaparken, Colman'da performans düşüklüğü yaşanıyor.

 EN VERİMLİ YABANCI ZOKORA VE CELUSTKA
 Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği en verimli yabancı oyuncular arasında Zokora ve Celustka yer alıyor. Zokora orta sahada gösterdiği performans ile takımı yönlendiren isim olurken, Celustka ise savunmanın her bölgesinde oynayabilecek düzeyde bir oyuncu olduğunu ispatladı. Avrupa'da ve Lig'de bu sezon yabancı oyuncular arasında Celustka (2), Pawel Brozek (1), Colman (1), Henrique (1) golle tanışan isimler oldu. Çek oyuncu attığı gollerin birini Şampiyonlar Ligi'nde,
diğerini ise ligde kaydetti. Bu sezon tek gol atan Colman ve Henrique de gollerini Avrupa maçlarında kaydetti. Pawel Brozek ise lig maçında tek gol kaydetti.
 Bu sezon yabancı oyunculara göre yerli oyuncular takıma katkısı çok büyük oldu. Özellikle Burak Yılmaz, bu sezon ortaya koyduklarıyla altın çağını yaşarken, attığı gollerle de takımını sırtlayan isim oldu. Oynadığı 8 maçta 13 gol atan oyuncuyu tek golle Halil Altıntop takip eden yerli oyuncu oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor