Trabzonsporlular bu kez HES'e karşı!

 Kendilerine Doğal Hayata Saygılı Trabzonspor Taraftarı adı veren bir grup, kendi kulüplerinin hidroelektrik santrali yapmasına karşı çıkan bir eylem düzenleme kararı aldı..Trabzonspor taraftarlarının 7 Ekim Pazar günü İstanbul Taksim Meydanı’nda düzenley

Trabzonsporlular bu kez HES'e karşı!

 

Kendilerine Doğal Hayata Saygılı Trabzonspor Taraftarı adı veren bir grup, kendi kulüplerinin hidroelektrik santrali yapmasına karşı çıkan bir eylem düzenleme kararı aldı..

Trabzonspor taraftarlarının 7 Ekim Pazar günü İstanbul Taksim Meydanı’nda düzenleyeceği  eylemin en ilginç özelliği, ilk kez Trabzonspor taraftarlarının kendi kulüplerine karşı bir söyleme imza atacak olmaları.

Grup adına medya kuruluşlarına gönderilen basın bülteninde şu ifadelere yer verildi:

“7 Ekim Pazar öğleden sonra 1 buçukta, canımızdan çok sevdiğimiz Trabzonspor’umuzun HES tutumundan doayı bir yürüyüş tertip edeceğiz. Yürüyüşümüzüm tek hedefi, kulübümüzün Uzungöl HES projesinden vazgeçmesidir.

Bunu başarıp başaramayacağımız önemli değil. Önemli olan bu HES’e karşı çıkan, Trabzonspor ile HES’in yan yana durmasından rahatsız olan, duygusal Trabzonsporlular’ın varlığının bilinmesidir. Ne diyordu Kazım Koyuncu; GÜÇLÜLERİN İKTİDARINA KARŞI HAYDE TRABZONSPOR’A… ve Kazım yaşasaydı o da bu eylemin en önünde olurdu. Kazım yok ama onun sanatçı dostları Taksim Meydanı’nda olacak. Sivil toplum temsilcileri, aydınlar ve sade Trabzonsporlular da HES’e ve ŞİKE’ye karşı omuz omuza yürüyecek.

Kulübümüz, lig ve kupa şampiyonlukları peşinde koşsun, İstanbul’a dükalığına karşı diklenmeye, temiz futbol adına varolmaya devam etsin. Biz hep arkasında olacağız. Ayrıca şikeci kulüplerin ve adları mahkemece şikeye karışanların futboldan temizlendiği güne kadar da Türkiye liglerinde oynanan hiçbir maçı legal görmüyoruz. Hangi renge, hangi şehre ve hangi düşünceye gönül verirse versin, vicdan sahibi herkesi pazar öğleden sonra Taksim Meydanı’na bekliyoruz

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor