Trabzonsporlu sporcuya şok

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya yarışmasında pist dışından geçiş yaptığı için diskalifiye edildi. İtalya'nın Imola Pisti'ndeki sezonun 2. ayak koşusuna ilk sıradaki üçüncü cepten başlayan Kenan Sofuoğlu, iyi bir

Trabzonsporlu sporcuya şok

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nın İtalya yarışmasında pist dışından geçiş yaptığı için diskalifiye edildi.

 

İtalya'nın Imola Pisti'ndeki sezonun 2. ayak koşusuna ilk sıradaki üçüncü cepten başlayan Kenan Sofuoğlu, iyi bir çıkış yaparak birinci sıraya yerleşti. Yarışı lider sürdüren Sofuoğlu, daha sonra virajda pist dışından geçiş yapınca, yarış komitesi tarafından ''siyah bayrak'' gösterilerek diskalifiye edildi ve koşudan çekilmek zorunda kaldı.

 

Şampiyonada Imola koşusunu Fransız Fabien Foret ilk sırada bitirirken, Büyük Britanyalı Sam Lowes ikinci ve İtalyan Roberto Tamburini ise üçüncü oldu.

Sofuoğlu'nun Kawasaki DeltaFin Lorenzini'deki takım arkadaşı Güney Afrikalı Sheridan Morais de motosikletinden düşerek yarışı yarıda bırakmak zorunda kaldı.

 

Genel klasmanda 45 puana ulaşan Fabien Foret liderliğe yükselirken, 31 puanla Sam Lowes ikinci oldu. 25 puanda kalan Kenan Sofuoğlu da üçüncü sıraya geriledi.

 

Dünya Supersport Şampiyonası'nın 3. ayak yarışı, 22 Nisan'da Hollanda'nın Assen Pisti'nde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor