Trabzonspor'dan pahalıya giden ucuza dönüyor!

Fatih Tekke, Hakan Şükür, İlhan Mansız gibi yıldız isimlerin de aralarında olduğu 77 futbolcunun 2000/2001 sezonundan bu yana yurt dışına transfer olduğu Türkiye'de sadece iki futbolcu daha yüksek maliyetle ülkemize geri döndü.Bu 77 oyuncu arasından 15'i

Trabzonspor'dan pahalıya giden ucuza dönüyor!

Fatih Tekke, Hakan Şükür, İlhan Mansız gibi yıldız isimlerin de aralarında olduğu 77 futbolcunun 2000/2001 sezonundan bu yana yurt dışına transfer olduğu Türkiye'de sadece iki futbolcu daha yüksek maliyetle ülkemize geri döndü.

Bu 77 oyuncu arasından 15'i için bonservis bedeli alan Türk takımları, 62 milyon Euro kasasına koyarken, geri almak için yaklaşık 32 milyon Euro ödedi.

Toplamda 30 milyon Euro'luk kar eden Türk takımları arasında en çok karı İstanbul ekipleri yaptı.

TRABZON'DAN 6 İSİM VAR

Özellikle Trabzonspor'un elinden çıkardığı oyuncuları birkaç sezon sonra ucuz maliyete transfer eden Türk takımları, Umut Bulut, Fatih Tekke, Milan Stepanov, Ersen Martin, Tolga Seyhan ve Maksim Romashchenko'yu Trabzonspor'dan alamayınca yurt dışından transfer etti. Trabzonspor'un 23,5 milyon Euro'ya sattığı bu 6 ismi, Galatasaray, Bursaspor, Beşiktaş ve Sivasspor toplam 4,7 milyon Euro'ya geri Türkiye'ye getirdi.

sat.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor