Trabzonspor'dan Çakır'a tepki

Spor Toto Süper Lig'de dün Galatasaray ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un genel sekreteri Hasan Yener, karşılaşmada galibiyeti kaçıran taraf olduklarını belirtti, hakem Cüneyt Çakır'ın yönetimine tepki gösterdi.Hasan Yener, yaptığı açıklama

Trabzonspor'dan Çakır'a tepki

Spor Toto Süper Lig'de dün Galatasaray ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un genel sekreteri Hasan Yener, karşılaşmada galibiyeti kaçıran taraf olduklarını belirtti, hakem Cüneyt Çakır'ın yönetimine tepki gösterdi.

Hasan Yener, yaptığı açıklamada, Galatasaray karşısında iyi bir mücadele ortaya koyduklarını ve farklı kazanabilecekleri karşılaşmada 2 puan kaybettiklerini savunarak, ''Maçın geneline baktığımızda Galatasaray değil, galibiyeti kaçıran taraf bizdik. İlk yarıda üç, dört gol bulabilirdik. Ondan sonra da puan kaybetmemiz mümkün olmazdı. Oyunun gidişatına bakıldığında penaltı olmazsa Galatasaray'ın gol atma şansı yoktu'' dedi.

 

Bu sezon şanssız puan kayıpları yaşadıklarını ifade eden Yener, ''Öne geçtiğimiz birçok maçta son dakikalarda yediğimiz gollerle puanlar bıraktık. Bu sezon bu şekilde puan kayıplarımız fazla oldu. Bu tür kayıplar yapmasaydık belki de Galatasaray ile aynı konumda olacaktık'' diye konuştu.

 

-Cüneyt Çakır'ın yönetimi-

Alanzinho'nun eline topun değdiği penaltı pozisyonunda, Sabri'nin çok yakın mesafeden vuruş yaptığını kaydeden Yener, ''Alanzinho'nun ayağından sekerek top eline vuruyor. Alanzinho, eli yukarıda kayarak topa müdahalede ediyor. Fakat vücudunun denge sağlaması için elini açmak zorunda. Hakem burada yorumunu ve tercihi penaltı kararı vererek kullandı'' dedi.

 

Yener, penaltı pozisyonundan daha önemlisinin Emre Çolak'ın kırmızı kart ile oyundan atılmadığı pozisyon olduğunu savunarak, ''Biz bugüne kadar ilk yarıda oynadığımız 3 derbi maçta da 10 kişi kaldık. Cüneyt Çakır, İstanbul'da Fenerbahçe ile oynadığımız maçın ikinci yarısının başında oyuncumuz Aykut'u, hem de faul olmayan pozisyonda ikinci sarı kartını göstererek oyundan attı. Ancak dün akşam Emre Çolak'ı aynı şekilde atamadı. Hem Alanzinho'yu hem Volkan'ı arkadan çeken ve sarı kartı gerektiren pozisyonda Emre'ye kart göstermedi. Emre'nin oyundan atılmaması hakem toleransıydı'' dedi.

 

-''Galatasaray neden şikayetçi, anlamış değilim''- Devamı sayfa 2'de

 

Yener, önemli pozisyonlarda Cüneyt Çakır'ın takdir haklarını Galatasaray'dan yana kullandığını savunarak, ''Bunun dışında genelde Galatasaraylılar hakemden şikayetçi oldu, onu anlamış değilim. Cüneyt Çakır, Avrupa'da çok başarılı maçlar yönetiyor ama ben Çakır'ın Türkiye'de çok formsuz olduğuna inanıyorum. Bunu Türkiye'deki maçları önemsememesine, iyi motive olamamasına bağlıyorum'' dedi.

 

Play-off'a kalmayı garantilediklerini söyleyen Yener, ''Zaten play-off endişemiz yoktu. Trabzonspor'un inandığında, motive olduğunda büyük maçlarda nasıl oynadığı ortada. Bu Trabzonspor'un gerçek gücünü gösteriyor. Trabzonspor, play-off'ta, içeride dışarıda tüm maçlarda 3 puana taliptir'' diye konuştu.

 

-''Fenerbahçe maçımız olmazsa olmazımız''-

Yener, Fenerbahçe maçına ayrı bir parantez açmak istediğini kaydederek, ''Bu maç bizim olmazsa olmazımız. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Taraftarımızın desteği çok önemli. Taraftarımız maç içindeki gitgellere bakmadan, oyundan kopmadan destek vermeli ve futbolcuları yalnız bırakmamalı'' dedi.

Yener, "Avni Aker'de Fenerbahçe'yi yeneceğimizi düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler