Trabzonspor'da yabancı oyuncuların performansı

  Kadrosunda 12 yabancı oyuncusu bulunan Trabzonspor'da, ligin 7. haftası sonunda en fazla sahada kalan yabancı futbolcu Didier Zokora oldu. Teknik direktör Şenol Güneş'in bordo-mavili takımda bu sezon vazgeçemediği tek isim olan ve maçların tamamında ilk

Trabzonspor'da yabancı oyuncuların performansı

 

 Kadrosunda 12 yabancı oyuncusu bulunan Trabzonspor'da, ligin 7. haftası sonunda en fazla sahada kalan yabancı futbolcu Didier Zokora oldu.
 
Teknik direktör Şenol Güneş'in bordo-mavili takımda bu sezon vazgeçemediği tek isim olan ve maçların tamamında ilk 11'de sahaya çıkan tek oyuncu olan Zokora, 7 maçta 546 dakikada sahada kaldı.
 
Bordo-mavili takımın 'Maestro' lakabıyla anılan en yaşlı oyuncusu 32 yaşındaki Zokora, Kardemir Karabükspor, Sanica Boru Elazığspor, Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında 90'ar, Gaziantepspor maçında 63, Fenerbahçe maçında 78, Mersin İdmanyurdu maçında 45 dakika sahada kaldı. Zokora, ayrıca UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Videoton ile oynanılan iki maçta da 90'ar dakika oynadı.
 
-Bamba ve Sapara takip etti-
 
Zokora'yı 6 maçta 540 dakika ile vatandaşı Sol Bamba ile Slovak oyuncu Marek Sapara takip etti. Ligin ilk haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Bamba, daha sonra tüm lig maçlarında 90'ar dakika oynadı. Sapara da ligin ikinci haftasındaki Sanica Boru Elazığspor maçında forma giyememişti.
 
Celustka 5 maçta 450 dakika, Alanzinho 6 maçta 395, Emerson 4 maçta 360, Henrique 6 maçta 268, Vittek 2 maçta 131, Janko ise 5 maçta 110 dakika görev yaptı.
 
-3 oyuncu forma giyemedi-
 
Trabzonspor'da 3 yabancı oyuncu ise ilk 7 haftada forma giyeme şansı yakalayamadı. Bordo-mavili takımda sakatlığı bulunan Colman'ın yanı sıra Polonyalı Adrian ve Slovak Cech forma giyemedi.
 
Teknik direktör Güneş, Cech'i kadroya almazken Adrian'ı ise 3 maçta yedek kulübesinde oturtmasına karşın sahaya sürmedi.
 
-Yabancılardan 2 gol-
 
Trabzonspor'da yabancı oyuncular, bordo-mavili takımda ilk 7 haftada 2 gol kaydetti. Bordo-mavili takımın ligin ikinci haftasında sahasında Sanica Boru Elazğıspor'u 2-0 yendiği maçtaki golleri Henrique ve Vittek kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler