Trabzonspor'da mali kongre

 Trabzonspor'un Olağan Genel Kurul Toplantısı Bugün saat: 11.00'de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilecek.Kulübümüzün 66. Olağan Mali Genel Kurulu, Kulüp Genel Sekreterimiz Hasan Yener’in konuşması ve ardından genel kurul divanının seçil

Trabzonspor'da mali kongre

 

Trabzonspor'un Olağan Genel Kurul Toplantısı Bugün saat: 11.00'de KTÜ Atatürk Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Kulübümüzün 66. Olağan Mali Genel Kurulu, Kulüp Genel Sekreterimiz Hasan Yener’in konuşması ve ardından genel kurul divanının seçilmesinin ardından başladı. Başkanlığına İlhami Algan’ın seçildiği genel kurul divan kurulu Salih Alemdağ, İbrahim Aydın, Mustafa Emral ve Adnan Bayraktar’tan oluştu.

Genel Kurul Divan Başkanı İlhami Algan, Trabzonspor’un İstanbul’un uzağında en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek katılımcıların sağduyusuyla güzel bir genel kurul geçirme temennisinde bulundu.

Gündemin okunup oylanmasının ardından Kulüp Genel Müdürümüz Sinan Zengin 2012 yılı faaliyet raporu, mali tabloları ve 2013 yılı tahmini bütçesini sundu.

Kulüp faaliyet raporları hakkında bilgi sunmak üzere kürsüye çıkan Zengin, Şike sürecinin ardından bir faaliyet dönemini geride bıraktıklarını belirterek, “Kulüp faaliyetlerimizi 12 ana başlık altında oluşturduk. Bu başlıklara dağıttığımız faaliyet raporu kitabında ayrıntılı şekilde yer verdik. Kısaca bilgi vermem gerekirse mağazacılık anlamında önemli atılımlar yaptık. Tüm yapı ele alındı ve TS Club kurumsal kimlik planlaması baştan aşağı yenilenmiştir. 14 Milyonluk yıllık ciro hedefimize ilk 7 ayda ulaştık. HES Projemize ilişkin tüm yasal çalışmalarımız tamamlandı. Proje ihale aşamasında ve ocak ayına kadar inşaata başlanacak hale gelmiştir. Telekominasyon konusunda TrabzonCell ve TrabzonNet markalarımızdan aylık 100 bin TL’lik gelir sağlıyoruz. Pazarlama, kurumsal iletişim anlamında da profesyonelce çalışmaya devam ediyoruz. Arşiv Müze ve Yayın birimimiz göreve başladı. Kulüp organizasyon şema çalışmamız da tamamlandı. Yeni birimler kuruldu ve yeni yapılandırmalar yapıldı. Tesisler ve idari işler anlamında uzun yıllardır atıl şekilde bulunan karkas bine 1461 Trabzon bünyesinde kullanıma hazır hale getirilmiştir. Stadyumda bir takım düzenlemeler yapıldı. UEFA denetiminden başarılı bir not alınmıştır. En çok yoğunluğumuz hukuk anlamında oldu. Özellikle şike sürecinde bir çok avukatla çalıştık. Bu dağınık yapıyı da yeniden yapılandırmak durumunda kaldık. Yetkin bir arkadaşımızı göreve başlattık. Dışarıdan hizmet almama konusundaki çalışmalarımızı tamamlamış olacağız” dedi.

Zengin, Sola Mali Tablolar, Konsolide Mali Tablolar ve Nakit Esaslı Konsolide Bilanço hakkında da bilgi verirken toplam borcun 71 milyon 640 bin dolara denk geldiğini söyledi.

Zengin’in sunumunun ardından, Kulüp Denetleme Kurulu Başkanımız Mahmut Ören denetleme raporunu sundu.

Faaliyet ve denetleme raporları hakkında söz isteyenlere konuşma hakkı tanındı.

Kongrede Avni Ocak konuşurken salonda Sadri Şener ile ilgili konuşurken tepki gördü.

İbrahim Hacıosmanoğlu,

 

Eski yöneticilerden ve başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu, kongredeki konuşmasında şunları söyledi:

 

“Bu dönemdeki bütün başarı ve başarısızların, kötü yönetimlerin yanında Trabzonspor Başkanlık makamının en çok itibar kaybettiği dönem yaşanıyor. Türkiye’de emek hırsızlarının olduğunu ve Trabzonspor’un elinden sayısız şampiyonluklarının çalındığını eskiden beri söylüyorum. Sadri Şener’in şike sürecinde yalnız bırakıldığı söyleminin samimi olduğuna inanmıyorum. Bu süreci iyi yönetemediğimiz gibi diğer kulüp başkanlarını da yanımıza alamadık. Birlik olduğumuzda bu camianın karşısında kimse duramaz. Şike süreci boyunca Sayın Şener’in emek hırsızı Aziz Yıldırım’la ilgili tek bir açıklaması vardır,  o da ‘millet birbirinin başını kesiyor 24 yıl ceza alıyor, Aziz Yıldırım ne yaptı da 150 yıl ceza alıyor’ demiştir. Aziz Yıldırım’ın avukatı gibi davranmıştır. Galatasaray başkan yardımcısı Adnan Öztürk, Haluk Ulusoy’un babasının cenazesinde bana, ‘Siz başkanınıza bir şey söylemiyor musunuz? Elinden şampiyonluklarını çalanların peşinden gidiyor”.

METİN ATASOY

Metin Atasoy, Başkan Sadri Şener’in seçim kararı almasını istedi. Trabzonspor Kulüp Başkanı Sadri Şener’in bir gazeteye verdiği röportajı hatırlatarak eleştiren Atasoy, “TS’yi daha iyi kimin yöneteceğine kulübümüzün üyeleri karar verir. Sayın Başkan Kulübümüze gelen futbolcuların hamsi yemeye değil futbol oynamaya geldiğini bilmeliydiniz” dedi.

 

YAVUZ SALTIK

Yavuz Saltık, Trabzonspor’un 6 şampiyonluk gibi 7. şampiyonluğu da alnının akı ve hakkıyla kazandığını ifade ederek, bu münasebetle başkan ve yönetim kuruluna teşekkür etti. Saltık, 7 Ocak 2013 tarihinde Trabzonspor’un hakkını aramak için İsviçre’nin Zürih Kentinde yapacakları eyleme de bütün Trazonsporluları davet ederek konuşmasını tamamladı.

Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener konuşmasını yaptı.

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

HASAN YENER

Eleştirilere cevap vermek üzere Kulüp adına ilk olarak söz alan Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, önümüzdeki yıl yapılacak Trabzonspor yönetim kurulu seçimleri bu genel kurulun önüne geçti, muhtemel başkan adayları maalesef ve maalesef sayın Sadri Şener7i eleştirme yarışına girdiler. Bu konuda bazı şeyler söylemek istiyorum. 2008 yılı Şubat ayında yapılan genel kurulda sayın Şener’le birlikte göreve geldik. O zaman Trabzonspor’un 22 puanı vardı ikinci yarı 6. haftasıydı 13. sıradaydı TS, kulüp o yıl ligi 6. sırada tamamladı. O yıl sonu yapılan transferler ortadadır. TS kulübü gündeme oturacak çok büyük transferler yapmıştır, oluşturduğumuz kadroda bu isimleri herkes biliyor, 3 istanbul takımının almak istediği oyuncuları TS’ye kazandıran yine Sadri Şener ve yönetimdir, ertesi yıl TS  Kulübü oluşturduğu bu kadroyla ligin son haftasına kadar şampiyonluk mücadelesini sürdürmüş ve ligi 3  bitirerek Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmiştir. Bir sonraki yıl oluşturduğumuz kadro ve Şenol Güneş’in göreve gelmesiyle TS finalde fenerbahçeyi net bir skorla yenerek ziraat kupasını kazanmış, o yılın sonunda ts o yılın şampiyonu bursaspor’u bük seyircimizin desteği ile yenerek süper kupayı kazanmıştır. Sadri Şener ve yönetimi bunları yapmıştır siz bunları eleştirmek için yarışa girdiniz. Ertesi yıl 82 puanla ligi şampiyon olarak bitirmiştir. Yine eleştirdiğiniz Sadri Şener7in şike sürecindeki tutumu nedeniyle uefa ts yi şampiyonlar ligine almıştır ve ts tarihinde ilk kez şampiyonlar liginde mücadele etmiştir, bu mu Sadri şeneri bu kadar eleştirmeyi gerekli kılmıştır. İtalya’da ilk maçımıza çıktığımızda Trabzonspor sahaya çıktığımızda hepimizin gözleri yaşarmıştır.

Bu kadar başarılar varken bu kadar eleştiriyi hak etmediğimizi düşünüyorum. Çünkü bu kadar eleştirilmemize şike sürecinde bu kadar yıpranmamıza İstanbul 16. ağır ceza mahkemesinin ceza verdiği hapiste mahkum ettiği kulüp başkan ve yöneticilerini o taraftar omuzlarda taşırken biz başkan ve yöneticilerine yapmadığımızı bırakmadık, bunu mu reva gördünüz bize?s

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler