Trabzonspor'da lisanslı kaç sporcu var?

Trabzonspor futbol dışında 7 spor dalında  Trabzon’un amatör sporuna destek oluyor.Atıcılık, Atletizm, Basketbol, Hentbol, judo, Masa tenisi ve Voleybol olmak üzere bu branşlarda toplam 91 sporcuya kapılarını açtı. Bordo Mavili kulübün amatör sporlarda en

Trabzonspor'da lisanslı kaç sporcu var?

Trabzonspor futbol dışında 7 spor dalında  Trabzon’un amatör sporuna destek oluyor.

Atıcılık, Atletizm, Basketbol, Hentbol, judo, Masa tenisi ve Voleybol olmak üzere bu branşlarda toplam 91 sporcuya kapılarını açtı. Bordo Mavili kulübün amatör sporlarda en başarılı olduğu branş judo. Bu branşta sadece ülke genelinde alınan başarılı sonuçlar değil uluslararası turnuvalarda başta ülkemiz olmak üzere Trabzonspor’un gurur tablosu olan sporcular bu alanda elde ettikleri en iyi derece Büyükler Dünya kupasında 53 kiloda ülkemizi temsil eden Aynur Samat’ın bronz madalya kazanması.

Atletizm gurur tablomuz

İngiltere’nin başkenti Londra yapılan LONDON2012 olimpiyatlarında  atletizm branşı kadınlar 1500 metre finalinde Türk atletler Aslı Çakır Alptekin altın, Gamze Bulut ise gümüş madalya kazanmasının ardından Türkiye’de atletizme ardan ilgi fazlalaşırken Bordo Mavili kulübün bünyesinde yıllardır bu branş bulunmakta. Uluslararası alanda birçok başarıya imza atan Atletizm takımımız sadece 2011 – 2012 yılları arasında yapılan 18. Uluslararası yarışmalarda 3 Altın 5 Gümüş 2 Bronz madalya kazanarak Trabzon’un gurur kaynağı oldular.  Öte yandan Atletizm takımı 5 ayrı turnuvada takım halinde de başarılı sonuçlar elde ettiler.

Cağın sporu atıcılık Trabzonspor ne durumda

Son dönemlerde amatör sporlarda hızla ivme kazanan bir diğer spor branşı ise atıcılık bir süredir bordo mavililerin önem verdiği Atıcılık branşında ise kazanılan madalyalar bu branşta ne kadar başarılı olunduğunu göstermekte. Son bir yıl içerisinde yapılan müsabakalarda toplam 21 madalya kazanan sporcular bu branşta ne kadar iddialı olduklarını gösterdi. 21 madalyanın 10’u Altın 6’sı Gümüş olurken 4’ü Bronz oldu ve sporcular bir kez takım halinde birincilik kazandı.

Diğer branşları;

Masa tenisi branşı Yıldızlar takımı 1. Liginin kazandıktan sonra Amasya’da yapılan yıldızlar Türkiye şampiyonasına katılarak 2. turda elendi. Basketbol ile hentbol minik ve yıldız takımları il genelinde yapılan turnuvalarda derece sağladı. Voleybol liginde yaş gruplarında 3. Olarak tamamladılar.

Trabzonspor’un antrenörleri

Trabzonspor amatör branşlarda 9 antrenör bulundurmakta. Bu teknik adamların hepsi Trabzon şehrinin en deneyimli isimlerinde oluşmakta Atıcılık alanında Zeki Altıntaş, Atletizm alanında Zekeriya Üçüncü, Basketbol alanında Ergin Kanber, hentbol alanında Ahmet Kaynak, Judo Branşında Murat Ak ve Mustafa Birinci, Masa Tenisi alanında Gürhan Zengin, Voleybol branşında ise iki isim Adile Öztürk ile Mustafa Ulubay Trabzonspor’un ismine başarılı sporcular yetiştirmekte    

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor