Trabzonspor'da görev süresi ne kadar olacak?

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak yaptığı basın açıklamasında Genel kurula katılma hakkının çok tartışıldığını belirterek ‘’en son olağan genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, bu genel kurula da katılıp oy kullanma hakkına sahiptir. 30. madd

Trabzonspor'da görev süresi ne kadar olacak?

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak yaptığı basın açıklamasında Genel kurula katılma hakkının çok tartışıldığını belirterek ‘’en son olağan genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, bu genel kurula da katılıp oy kullanma hakkına sahiptir. 30. maddenin 2. paragrafında yazar bu. En son 8 Aralık 2012’de yapılan Genel kurula kimler katılma hakkına sahipse onların oy kullanma hakkı var’’ ifadelerini kullandı.

Ali Özbak aidatlarla ilgili yaptığı açıklamada ise tüzüğün 19. Maddesi gereğince kulübün aidat ödeme çağrısında bulunmayacağını ifade ederek ‘’hiç bir üye bana bilgi sunulmadı, bana mektup yazılmadı, bana haber verilmedi deme hakkına sahip değildir. Bu onun üyelik sorumluluğudur, takip edecek. Ancak aynı madde de Sicil Kurulu internet, v.s ile çağrıda bulunabilir ifadesi var, buda yapılmıştır. Sicil kurulu yapmazsa bile bir yükümlülüğü yoktur’’ dedi. 
 
OLAĞAN GENEL KURULU ETKİLEMEZ
 
Ali Özbak, Aralık ayında yapılacak olan Genel Kurulu, 25-26 Mayıs’ta yapılacak olan olağanüstü genel kurulun etkilemeyeceğini söyledi.
 
 Özbak, ‘’mevcut tüzüğün 29. maddesi ile tanımlanmış 20 Kasım – 20 Aralık tarihleri arasında her yıl yapılan olağan genel kurulları, yapılacak olan bu olağanüstü genel kurul yada yapılması muhtemel olan her hangi bir olağanüstü genel kurul asla etkilemez ve yürürlükten kaldırmaz. Bu tüzük yürürlükte olduğu sürece Aralık ayı içerisinde yapılan Olağan Genel kurul mutlak yapılacak. Mevcut yönetim kurulu bu faaliyet ve çalışma raporunu sunacak, ibrası yapılacak ve daha önemlisi uygulayacak olduğu bütçe onanacak’’ dedi. 
 
ÖZGENÇ 6. BAŞKAN ADAYI
 
2 Şekilde adaylık başvurusu olduğunu söyleyen Divan Kurulu Başkanı Özbak, Liste sayısına dayalı başvuru var. Bir de bireysel adaylık başvurusu vardır ifadelerini kullandı. 
 
Ali Özbak, Nurettin Özgenç’in bireysel başvuru hakkını kullanarak başkan adaylığı için başvurusunu yaptığını belirterek şu ifadeleri ulandı;  ‘’Bir arkadaşımız başvurdu, Nurettin Özgenç Tüzüğün 69. Madde de buda tanımlanmıştır.  Çoğunluk aranan birinci genel kuruldan bir gün önce saat 17’ye kadar ilk başvurusunda bulunabilir. Listesini tam olarak yazmayabilir. Önemli olan adaylığını resmi adaylığa dönüştürmektir. Bu bağlamda 5 aday adaylığını resmi adaylığa dönüştürdü. 2’si telefonla, 3’ü yazılı olarak başvuruda. Genel kurulun 1. Ayağında adaylık başvurusunda bulunmamasına karşın, çoğunluk aranmayan 2. toplantı ayağında, yani 25’in 2 tamgün öncesi 23’de adaylık başvurusunda listesini tamamlayarak başvuruda bulunur aday olur. Perşembe saat 17’ye kadar üyelik hakkını koruyan herkes liste yaparak, listeye ismini yazdırarak veya bağımsız aday başvurusunda bulunma hakkına sahiptir.’’  
 
YENİ YÖNETİMİN GÖREV SÜRESİ NE KADAR OLACAK?
 
Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Özbak, 25-26 Mayıs’ta yapılacak Olağanüstü Genel Kurul sonucunda seçilecek başkan ve yönetiminin görev süresi 7 ay mı, yoksa 3 yıl mı olacağı tartışmalarına açıklık getirdi. 
 
Özbak ''eğer 26 Mayıs’ta yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’da seçilen yönetim kurulu gündemin 7. Maddesinde ifade edilen 68. Maddedeki olağanüstü seçime dayalı olarak 2 yıl ilavesi, genel kurulca 2 3 nispetinde onaylanırsa 2 yıl ilave edilmiş olacak. Edilmezse 7 aylık görev süreli olur. Bu onların takdirinde. Ben çareyi onların önüne koydum. Kurullarla toplandık ve ortak karar alarak bu sonuca vardık.  26 Mayıs’ta sadece yönetim kurulu seçimi yapılacak, kurulların seçimi Aralık ayında Genel kurulda yapılacak. Görev süresinin ne kadar olacağına Genel kurul karar verecek. Teklif gelecek, eğer olumlu yönde oylanırsa 2 yıl 7 ay, olumsuz yönde oylanırsa 7 olacak. Benim şahsi düşüncem olumlu olacağı yönünde. Çünkü üyeler başkan adayları ile irtibat halinde ve buna kendilerinin olumlu baktıklarını söylediler’’ dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor