"Trabzonspor'a şampiyonluk lazım"

Bakan Bayraktar’ı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor’un yeni bir yönetime kavuştuğunu belirterek, “Şehrimizin ve ülkemizin çok önemli markaları

"Trabzonspor'a şampiyonluk lazım"

Bakan Bayraktar’ı Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor’un yeni bir yönetime kavuştuğunu belirterek, “Şehrimizin ve ülkemizin çok önemli markalarından birisi olan, kentimiz için futbolun ötesinde kimliğinin ve kültürünün ifade edilmesinde de çok önemli değer olan Trabzonspor’umuzun inşallah hedeflediği şampiyonluklar hedefine ulaşma konusunda yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Biz şehir ve vilayet olarak her türlü desteği kendilerine vermeye hazır olduğumuzu ifade ediyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yönetim kuruluna başarılar dileyerek, “Futbol ve spor konusunda Trabzon biraz daha değişik, biraz daha özel. Çünkü Türk futbolunda bir çıkış yapan, milli bir duruş sergileyen, futbolu gerçekten amatör ve centilmenlik ruhuyla Anadolu’ya yaymaya çalışan, buradan da tüm dünyaya mesaj veren bir takım. Trabzon insanın da kendi karakteri, mertliği sebebiyle Trabzon’la adeta özdeşleşti. Trabzon’un her hareketiyle beraber nefes alıp verdi. Böyle bir konumu var. Bu seçimde de 5 arkadaşımız ekibiyle birlikte yönetime talip oldu. Bu Trabzon’da tekrar öze dönüşün çıkışıdır. Böyle zor bir dönemde 5 arkadaşımızın aday olması ve kazanmak için mücadele etmesi hakikaten enteresan ve dikkate değerdir. Trabzonluların bu takımı ne kadar önemsediğinin, şampiyonluğa ne kadar susamış olduğunun bir göstergesi. İbrahim bey çocukluğundan beri, dokuya dokuya gelmiştir. Trabzonlu da kendisine sahip çıkmıştır. Ben kendisini tebrik ediyorum.

qwe.20130602182005.jpg

Türkiye’de 3.5 milyonu aşan Trabzonlular olarak ve şehrin komşu vilayetleri başta Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Anadolu’daki birçok şehrin beklentisi olarak Trabzonspor’un şampiyon olması lazım. Türkiye’de ve dünyada konjonktür değişmiştir. Sadece amatör ruhla, milli duruşla, öze dönüşle kalıcı bir başarı kazanmak zor görünüyor ama kendi çocuklarımızla hareket etmek işin anasıdır. Bununla birlikte tekniğin, bilimin ve beynin getirdiği özellikleri de alarak yürümemiz lazım. Türkiye’deki diğer kulüplerle mücadele etmek için inşallah bunu yakalayacağız. Samimiyet ve iyi niyet olursa, ufak tefek meselelere takılmazsak, büyük başarıyı yakalamak için hareket edersek bu Trabzonspor susamış olduğu başarıyı mutlaka yakalayacaktır. İbrahim beyin yaklaşımı, bu işe samimiyetle sarılması, azimli ve kararlı olması, tüm Trabzonluların duygu ve düşüncelerini taşıyor olması güzel bir özellik.

Trabzonlu da kendisine sahip çıkmıştır. Bu bir göstergedir. Duruşunu Trabzonlular iyi okumuştur. Aynı zamanda yönetim de iyi okumuştur. İnşallah tüm kesimler bu yönetim etrafında birleşir. Biz sonuna kadar destekçiyiz. Bu zamana kadar destekçiydik ama bu oluşum karşısında biraz daha fazla destek olmaya mecburuz. Kendilerine başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları 2.sayfada


Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ise Bakan Bayraktar’a iyi dilekleri için teşekkür ederek, şöyle devam etti: “Trabzon kentinin asırlardan beri bir misyonu var. Bu misyon çerçevesinde yönetmemiz lazım. Biz Anadolu’nun bağrından çıktık, Anadolu’nun beyi olduk. O yıllarda Anadolu insanı bizi bağrına basıyordu.

Biz Trabzonspor’a aday olduğumuz süreçte de, seçildiğimiz zaman da, ‘Trabzonspor’un başkanıyız ama Trabzonspor sevdalılarının hizmetkarıyız. Hizmete talip olduk’ dedik. Aynı zamanda misyonu gereği sadece kendi içinde değil ahlaklı ve Türk sporunu temiz olarak çocuklarımıza ilkeli bir şekilde bırakmak için o misyonu tamamlayıp, namuslu Türk futbolu paydaşlarının da hizmetkarı olduğumuzu söyledik. Trabzonspor’un böyle de bir misyonu var. Trabzonlu duruşumuzdan dolayı bu camia bizi bağrına bastı ve başkan seçti. Ben hep söyledim; ‘O insanların gönlündeki yerimizi eyleme dönüştüreceksek Allah bize bu başkanlığı nasip etsin.’ Tabi çaba bizdendir, takdir Allah’tan. Allah bize bunu nasip etti. Camiada hep birliktelikten bahsediliyor. Bizde yıllardan beri söylüyoruz. Birlikteliği Trabzonspor’un başkanı yapmalı.

Oturduğumuz önemli bir koltuk. Koltukta otururken gurur ve hassasiyeti bir kenara bırakıp, bu camianın bütün değerli paydaşlarını onore ederek Trabzonspor’un etrafında toplama zorunluluğumuz var. Bizde o özveri ve yürek var. Doğduğumuz topraklar çok kutsal topraklar. Onun bilinciyle hareket etmeliyiz. Çünkü asırlardan beri medeniyetlerin fethetmeye çalıştığı bir yer burası. İstanbul gibi bir şehri genç yaşında fetheden Fatih Sultan Mehmet hazretleri yanında sevinenleri uyararak, ‘İstanbul fethedilmez Trabzon fethedilmeden’ diyecek kadar önemli bir şehir. Yani Fatih’in fethettiği, Yavuz’un yönettiği, Kanuni’nin doğduğu bir şehrin evlatlarıyız. O nedenle bizim duruşumuz çok özel bir duruş değil. Her Trabzonlunun aynı duruşu sergilemesi lazım. Eğer biz bu duruşla bütünlüğü sağlarsak sadece Trabzon’da değil, temiz Türk futbolu adına da misyonu gereği Türk futboluna hizmet etme zorunluluğumuz var. Sizin de desteklerinizden çok memnuniyet duyduk ama bütün paydaşları özveriyle bu camianın etrafında toplayıp Türk futboluna yön veren bir Trabzonspor’u hem kentin değerini arttırma adına hem de beklenen başarıları yakalama adına sağlamak zorundayız. Cenabı Allah girdiğimiz bu yolda yar ve yardımcımız olsun.”

Konuşmaların ardından Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Bakan Bayraktar’a özel işlemeli Trabzonspor tabağı ve üzerinde isminin yazılı olduğu 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti. Bakan Bayraktar da başkana bir tabak hediye etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor