Trabzonspor'a öz evlatları iyi geliyor

 Profesyonel futbol ligleri tarihinde şampiyon olan 5 kulüpten biri ve şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu kulübü olan Trabzonspor başarılarını kendi öz evlatlarıyla yaşarken bu özelliğini uzun yıllardır kaybetmişti. Bordo-mavili takım 2010-2011 sezonunda

Trabzonspor'a öz evlatları iyi geliyor

 

Profesyonel futbol ligleri tarihinde şampiyon olan 5 kulüpten biri ve şampiyon olmayı başaran ilk Anadolu kulübü olan Trabzonspor başarılarını kendi öz evlatlarıyla yaşarken bu özelliğini uzun yıllardır kaybetmişti. Bordo-mavili takım 2010-2011 sezonunda 82 puan ile Fenerbahçe’yle aynı puanları paylaşmasına rağmen averajla ligi 2. sırada bitirmiş ve ardından 3 Temmuz’da başlayan şike soruşturmasıyla şampiyonluk yeni bir boyut kazanmıştı. Türk futbol tarihi şike süreci yaşamasıyla birlikte bordo-mavili takımda elindeki iskelet kadroyu çeşitli nedenlerle dağıtmak zorunda kalmıştı.
 
Yaşanan süreç ve yeni bir kadro yapısı oluşturma planlaması, bordo-mavili takımı 2 sezondur arayış içine iterken beklentilere karşılık alınmaması ve taraftarın transfer isteği karşısında bordo-mavili yönetimin elindeki yabancılara da talibin olmaması şişkin bir kadro yapısıyla Karadeniz ekibini baş başa bıraktı. Ligin ilk yarısındaki şişkin kadro bir takım sıkıntıları da beraberinde getirirken, devre arasında kaliteli bir transfer yapma isteğinin ekonomik boyutu bir tarafa oyuncu fazlalığına yol açacağından teknik direktör Şenol Güneş gözünü 1461 Trabzon’a çevirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler