Trabzonspor'a kur darbesi!

Kurdaki hızlı tırmanış 4 büyükleri frna vurdu. 31 Mayıs’tan bu yana döviz kurlarındaki yükseliş, giderlerinin çoğunluğu döviz olan 4 büyük kulübün net döviz yükümlülüklerini 56.2 milyon TL artırdıMayıs ayından bu yana kurda yaşanan hızlı artış başta Galat

Trabzonspor'a kur darbesi!

Kurdaki hızlı tırmanış 4 büyükleri frna vurdu. 31 Mayıs’tan bu yana döviz kurlarındaki yükseliş, giderlerinin çoğunluğu döviz olan 4 büyük kulübün net döviz yükümlülüklerini 56.2 milyon TL artırdı

Mayıs ayından bu yana kurda yaşanan hızlı artış başta Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere Türk futbolunun 4 büyüğünü fena çarptı.

Hisseleri Borsa İstanbul'da işlem gören 4 kulüp de geçen hafta 2012 yılı bilançolarını açıklarken, şirketlerin döviz borçları 31 Mayıs'ta 1.8661 olan dolar kuru ve 2.4208 olan Euro kuru üzerinden Türk Lirası'na çevirilerek hesap edildi.

DOLAR YÜZDE 9, EURO YÜZDE 11 YÜKSELDİ

Ancak aradan geçen kısa zamanda dolar yaklaşık yüzde 9, Euro da yüzde 11 değer kazanınca, kurdaki hızlı artış, giderlerinin ve borçlarının büyük çoğunluğu döviz olan ve gelirlerinin tamamına yakını ise Türk Lirası olan 4 kulübe kısa vadeli (1 yıldan az) yaklaşık 56.2 milyon TL ekstra fatura çıkardı. Eğer döviz kuru eski seviyelerine dönmezse ki, beklenti bu yönde, spor kulüpleri ciddi anlamda kur farkı zararı yazacaklar. Cuma günkü kapanış kurları dikkate alınarak yapılan bir hesaplamada, 31 Mayıs'tan bu yana kurda yaşanan artıştan dolayı 4 kulübün net döviz yükümlülüğü TL bazında 56.3 milyon lira artmış durumda. Kulüplerin 1 yıldan kısa vadeli döviz borçlarına bakıldığında ise özellikle Galatasaray'ın 76 milyon dolar ve 49.9 milyon Euro olan yüksek borcu dikkat çekiyor. Trabzonspor'un 2.7 milyon dolar ve 8.8 milyon Euro, Fenerbahçe'nin 19.2 milyon dolar ve 18.9 milyon Euro, Beşiktaş'ın ise 18 milyon dolar ve 15.8 milyon Euro kısa vadeli döviz borcu bulunuyor.

EN FAZLA KUR RİSKİ GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ’TA

Kurdaki artış en fazla Galatasaray ve Beşiktaş'ı vururken, Galatasaray'ın net döviz borcunun TL karşılığı 31 Mayıs'tan bu yana kurdaki artıştan dolayı 32.7 milyon TL arttı. Beşiktaş'ın kur dolayısıyla kaybı ise 12.7 milyon TL oldu. Trabzonspor'un net döviz borçları ise 5.4 milyon lira artış kaydetti.

 Fenerbahçe'nin borçlar da kur farkından dolayı TL bazında 5.5 milyon TL arttı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor