Trabzonspor'a bir dava daha!

CAS ve UEFA kararlarının ardından gözler Trabzonspor’un, TFF’ye yapacağı başvuruya çevrildi. Ancak başvuru süresinin dolmasına sayılı günler kalırken, bordo-mavili yönetim henüz beklenen hamleyi yapmadı. Yönetimin bu konuda ağır adımlar atması Trabzonspor

Trabzonspor'a bir dava daha!

CAS ve UEFA kararlarının ardından gözler Trabzonspor’un, TFF’ye yapacağı başvuruya çevrildi. Ancak başvuru süresinin dolmasına sayılı günler kalırken, bordo-mavili yönetim henüz beklenen hamleyi yapmadı. Yönetimin bu konuda ağır adımlar atması Trabzonspor taraftarını çileden çıkarttı. Daha önce Trabzonspor taraftar platformu Bordo-Mavi.net yönetim ve TFF hakkında suç duyurusunda açıklamasının ardından, 1461 Trabzonsporlular Taraftar Derneğide  Trabzonspor yönetimi hakkında suç duyurusu bulunmaya hazırlanıyor. 1461 Trabzonsporlular Taraftar Derneği yönetimi tarafından yazılı açıklama aynen şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA

“TRABZONSPOR YÖNETİMİ; 2010-2011 SEZONUNU ŞAMPİYONLUĞU VE KUPASI İÇİN TFF’YE RESMİ BAŞVURU YAPMADIĞI TAKDİRDE KENDİSİ VE YÖNETİM KURULU İÇİN DE HUKUKİ SÜRECİ BAŞLATACAĞIZ”

3 Temmuz sürecinin sonuçlarının bir kısmını gecikmeli de olsa almaya başladığımız şu günlerde; önce UEFA’nın Fenerbahçe’ye 2 yıl men cezası devamında CAS’ın bu kararı onaması ve 2010-2011 dönemine ait  ‘Hakkın ve Adaletin tescil edilmesi’ konusunda bir adım daha atılmış oldu. Bahsi geçen bu cezalar Trabzonsporlular olarak bizim haklı mücadelemizde hukuki delil niteliğindedir. 1461 Trabzonsporlular Derneği olarak bizde bu süreci çok yakından takip etmekteyiz.

Bahsi geçen CAS’ın kararından sonra TRABZONSPOR YÖNETİMİ’nin Türkiye Futbol Federasyonu’na ‘UEFA’nın kararlarını uygulaması’ noktasında resmi müracaatta bulunmalıdır. Trabzonspor taraftarı, medyası ve camiasıyla TFF ve kurulları üzerinde olması gereken baskıyı kurmakta, Trabzonspor yönetimi ise şampiyonluğun tescili, kupanın iadesi ve maddi manevi tazminatların tarafımıza iadesi için hiçbir girişimde bulunmamaktadır. Bu konuda taleplerimiz

-Kulübümüz hemen bir hafta içinde Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuru sürecini başlatılmalıdır.

-TFF bu başvuruları ligin devre arasına kadar sonlandırıp, kazanılmış şampiyonluk ve diğer tüm hakları karşı taraftan alıp Trabzonspor’a iade etmelidir.

-Aksi takdirde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen Trabzonspor yöneticileri ve TFF yönetimi için iç hukuk ve uluslararası hukuk kuralları için noter onaylı ihtar, devamında görevi kötüye kullanmadan şikayet ve dava açılacağını kamuoyunun bilgisine sunarız.

Sürecin sonuna gelinmiştir. Bu dönemde hiç arzu etmeyeceğimiz olay, kulübümüzle karşı karşıya gelmek olacaktır. Trabzonsporlular; adaletsizlik kimden gelirse gelsin karşı çıkmayı bilecek erdem ve olgunluğa sahiptir. Bunu da kamuoyu yakında görecektir.

Sayın başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu’na sesleniyoruz;

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE İNAN!

RESMİ BAŞVURUNU YAP!

KUPA SÖZÜNÜ YERİNE GETİR!

Saygılarımızla,

1461 Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu

        Adına BAŞKAN

        İbrahim Tüfekçi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor