Trabzonspor'a başkan olursa neler yapacak?

 Trabzon’un tanınmış iş adamlarından İbrahim Usta Aralık ayında ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi.Trabzonspor’a Başkan adayı olması beklenen İbrahim Usta, “Trabzonspor’un konumu itibariyle tüm taraftarı bir an önce bu yönetim kongre yapsın diye düşü

Trabzonspor'a başkan olursa neler yapacak?

 

Trabzon’un tanınmış iş adamlarından İbrahim Usta Aralık ayında ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi.

Trabzonspor’a Başkan adayı olması beklenen İbrahim Usta, “Trabzonspor’un konumu itibariyle tüm taraftarı bir an önce bu yönetim kongre yapsın diye düşünüyor. Ancak sağlıklı olan Trabzonspor’un arkasında herkesin birlik olup Trabzonspor’u sıkıntılı bir konumdan çıkarmasıdır. Ve kongre sürecinde normal süreç olan Aralık ayında yapılması. Çünkü yönetimlerde devamlılık başarı için şarttır. Mayıs ya da Haziran ayında yapılacak olan kongrenin ardından, Aralık ayında tekrar bir kongre yapılmasını gerektirecek. 5-6 ay içinde 2 kongre bence hoş bir durum değil. Şu anda Trabzonspor’u zor bir duruma düşürmek doğru değil, herkesin elini taşın altına koyup Trabzonspor’u bu sıkıntılı günden çıkarmamız lazım.”şeklinde konuştu

4 Yılda 60 Sporcu

Trabzonspor 3-4 yıl içerisinde yanlış değilsem 58 ya da 60 futbolcu almış, bir o kadarda futbolcu gönderdiğini ifade eden Usta, “ Bir yerde başarı birliktelikten gelir. Başarı samimiyetten gelir. Gerçekten bu işi kalple sahiplenmekten gelir. Şu anda zannediyorum Trabzon bu süreçte en zayıf dönemi yaşıyor. Aldıkları ve yaptıkları transferler Trabzonspor için yeterli transferler değil. Birde sürekli futbolcu alıp vermek takım iskeletini bozuyor. Bu şekilde Trabzonspor beklenen başarıyı yakalayamıyor. Bence Trabzonspor böyle yıllık transferler değil en az 3-5 yıllık transfer göz önüne alarak yapmalı. Belki 1-2 yıl kaybedebilir ama ilerleyen süreçte uzun vadede bu işten kazanır diye düşünüyorum. Bence gençlere güvenerek en az 5 yıllık transferler yapmak lazım. Almış olduğu futbolcuyu 3-5 yıl içerisinde Trabzonspor her anlamda sindirerek yapısına uydurarak devam etmeli. Aksi taktirde bir futbolcuyu alıyorsunuz bir iki parladığı zaman kaçmaya çalışıyor ya da bir şekilde elinizden kaçırıyorsunuz. Bence yönetimler çok daha samimi olurlarsa futbolcu transferi yaparken çok iyi sık eleyerek yaparlarsa sıkıntı olmayacağı düşüncesindeyim. Maalesef, Trabzonspor da birlik beraberlik yok olmuş, yönetim kendi arasında sıkıntılı. İster istemez dışarıya da yansıyor. Bunların hepsini bir araya getirseniz şuan ki konum ortaya çıkıyor.”söyledi.

GÜNEŞ BÖYLE GİTMEMELİYDİ

Şenol Güneş’in gönderilmesine de değinen Usta, “Şenol hoca gelirken bu yönetimi kurtardı. Çünkü o zamanda çok sıkıntılı günlerdeydi. Gerçekten Şenol hoca geldiği zaman devlet töreni yapıldı. Şenol hoca Trabzon da rahat bir dönemde çalışmış olsaydı başarılı olacağına hala inanırım. Ama giderken de Trabzonspor yönetimini kurtararak gitti. Gitmesi bu şekilde olmamalıydı diye düşünüyorum. Sanki Şenol hoca gitmeden Tolunay hocayla anlaşılmış gibi oldu. Şenol hoca yarım ağız ‘ben ayrılıyorum’ dediği dakikada Tolunay hoca çağrıldı. Bence bu hoş bir durum değildi. Özellikle Ünal hoca Trabzonspor’a gel dendiği zaman geldi git dendiği zaman gitti. Bir süre önce yine Trabzon gel dendi hiçbir şart koşul sunmadan geldi, sahaya çıktı. Hem Şenol hocanın hem de Ünal hocanın bu şekilde gündeme gelmesi bence Trabzon adına pek etik bir davranış değildi. Ben şahsen üzüldüm.”dedi.

 

Usta, “Tabi bunu diyen insanlar önemli. Bugün birileri birilerini yıpratmak için bir şeyler söyleyeceklerdir. O yüzden ben bu söyleme katılmıyorum. Eğer, Trabzonspor’da başarılı olmak istiyorsan bu işi çok iyi bilen bir insanlarla bu işi yapmalısın. Tabi ki bir başkan olarak her türlü fikri öneriyi alacak ama doğrusunu, son kararı başkan verir. Ekipsiz bir takımın yönetilmesi mümkün değil. Ekibin çok sağlam olması lazım. Hiç kimsenin gözünün arkada olmaması lazım. Ben başarının buradan geleceğine inanıyorum. Ama öyle yok, tek adammış yok tek başına yönetecekmiş ben bu tür söylemleri safsata olarak görüyorum. Hiç takmıyorum.”ifadelerine yer verdi.

TÜM YABANCILARI GÖNDERECEĞİZ

Başkan seçildiğinde tüm yabancıları göndereceğini ifade eden Usta, “Trabzonsporluların görüşü, yabancılarından hiçbirinin Trabzonspor’a katkı sağlayacak hali yok. Trabzonspor bir kere yabancı alacaksa en fazla 3-4 tane alacak. Aldığı yabancılar da Trabzonspor’a direk katkı sağlayacak sporcular olmalı. Bunu nasıl ayarlarsa, nasıl transfer yapabilirse o şekilde yapması lazım. Şu anda 10-12 tane yabancı var, bana bir tane öne çıkan yabancı göstere bilir misiniz? Söyleyemezsiniz. 3-4 yıldır alınan yabancıların hepsi fiyasko, burada Trabzonspor transfer yapsın diye yabancı transferi yapmak değil de Trabzonspor’a katkı sağlayacak 3-4 tane noktasal yabancı transfer yapılmalı. İlla da isimli yabancılar alınması gerekmez. Dünyanın her yerinde 2-3 tane gerçekten güvendiğiniz isim olur.

Genç yabancıları alıp Trabzon’un bünyesine adapte olacak şekle sokarsınız. Trabzonspor’a böyle yabancı transferi yapılması gerekir. Yoksa şimdiki transfer gibi transfer yapılacaksa ?ben bu transferlerden memnunum? diyecek kişinin başarılı olma şansı yoktur. Şimdiki yabancı transferlerin Trabzonspor’a katkısı olduğuna inanmıyorum. Ben olsam hepsini gönderirim.”dedi.

TRABZONSPOR’U ŞAMPİYON YAPACAĞIZ

Usta, “ Benim şu anda gönlümde yatan Trabzonspor’dur. Trabzonspor’u zaten almak siyasetin en büyüğüdür. Çünkü her kesimi kucaklayan bir siyaset demektir. Trabzonspor’un bence siyaset üzerinde bir yeri var, bu yüzden ben daha büyük bir yere talip olmayı düşünüyorum. Siyaseti bugün yapan kişiler var, onlar devam etsinler ama yarına ne olur ne olmaz ona çok fazla bir şey diyemem. Şuanda kesinlikle benim hedefim Trabzonspor’u başarılı yapmak. Eğer Allah nasip ederde alabilirsek takımı şampiyon yapacağız. İlerde ne olacağını Allah bilir. Diyorum ya, Trabzonspor siyasetin en üstü. Bu yüzden ben Trabzonspor’a talip olmayı düşünüyorum.”söyledi

ARSİNSPOR BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

İnsan yaşlandıkça çocukluk yıllarındaki anılarını daha çok aradığını ifade eden Usta, “ Kendimi toplumda kabul ettirmeye başladığım zaman Arsin spor kulübü başkanıydım ve gerçekten çok güzel anılarım geçti. O yüzden İbrahim Usta değil de benim yerimde kim olsa unutması mümkün değil. Bizde Arsin sporu kendimize bir parça görüyoruz. İnanın her maçı yönetici arkadaşları arayarak uslu dakika ne oldu diye soruyorum. Ben bir maç seyrettim(Buca) kazand›k ama iyi oynayarak kazandık. Son yıllarda izlediğim en güzel Arsin spordu. O yüzden bizim Arsin sporu unutmamız mümkün değil.”dedi.

ÖNEMLİ OLAN BİZİM İÇİN BAŞARI

Usta, “Trabzonspor’un çok samimi bir yönetime ihtiyacı var. Trabzonsporlu yönetici kendi için menfaat temin edecek konumda olmayacak. Kendi konumunu Trabzonspor’a başarı sağlaması için kullanabilecek konum oluşturmasını istiyoruz. Benim için önemli olan Trabzonspor’u başarıya götürecek kadro kim olursa onlarla birlikte yönetime talip olacağım. Bireysel bir duygu içerisinde kesinlikle olmayacağım. Başarılı olabileceğim yönetim ve yönetici arkadaşlarını nerede bulabilirsem oradan alacağız. Bu yüzden illa da bu bölgeden şu coğrafyadan kesinlikle böyle bir şey olmayacak. Her şeye rağmen Trabzonspor başkanlığını kazanmak için liste yapacağım diye bir şey yok. Bizim tek hedefimiz Trabzonspor?u aldığımız zaman başarıya götürmek. Ama herkes şunu bilsin pırıl, pırıl genç bir yönetim olacak. Yani sürekli 40-50 kişinin döndüğü değil, Trabzon yeni genç insanlar görecek.” Şeklinde konuştu.

Usta, “Kongrenin seviye düşüklüğü beni son derece ürküttü. İnsanların birbirine ağıza alınmayacak kelimelerle sataşmasının olduğu bir kongre beni gerçekten üzdü. Ama Trabzonspor’un yüksek borcu var o kongrede söylenen 129 milyon 600 bin lira. Bence daha yüksek borç var. Trabzonspor’un borcunu azaltması gerekiyor. Hem de şampiyonluğa oynaması lazım. Trabzonspor’un geleceğin kadrosunu kurması lazım. Bizim için o anlamda sıkıntı yok, sadece sıkıntı bu borçlar yapılırken ya da oyuncu transferi yaparken çok iyi düşünüp tartmak. Bir futbolcuyu alırken 5 milyon euro veriyorsan o futbolcunun o parayı hak etmesi lazım. Bunları çok iyi hesap etmek lazım. Trabzonspor, samimi ve kendi işi gibi yönetilmesi şartıyla bu borç yükünün altından çok rahat çıkacağını tahmin ediyorum.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler