Trabzonspor taraftarı isyanda!

 Mehmet Ali Aydınlar dün düzenlediği basın toplantısında nasıl bir Trabzonspor düşmanı olduğunu ve görevini nasıl kötüye kullandığını bir kez daha ortaya koydu.Bir dönem Türk futbolunun başına siyasi irade tarafından atanan Mehmet Ali Aydınlar görev süres

Trabzonspor taraftarı isyanda!

 Mehmet Ali Aydınlar dün düzenlediği basın toplantısında nasıl bir Trabzonspor düşmanı olduğunu ve görevini nasıl kötüye kullandığını bir kez daha ortaya koydu.

Bir dönem Türk futbolunun başına siyasi irade tarafından atanan Mehmet Ali Aydınlar görev süresince şikeci Fenerbahçe’yi korumak için yaptığı ahlak ve etik dışı davranışları hiç yüzü kızarmadan bir maharet gibi dün düzenlediği basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.
Göreve başladıktan 4 gün sonra patlayan şike skandalında baş aktör şikeci Fenerbahçe’yi kurtarmak için Türk futbolunu tehlikeye atmaktan çekinmediğini yaptığı ahlak dışı oyunları kamuoyuyla paylaşan Aydınlar’a Trabzonspor camiasından büyük tepki gelmeye başladı .
Fenerbahçe'nin şike yaptığı kesinleşmesinin ardından  TFF başkanı Aydınlar bundan emin olmasına rağmen Türk futbolunu da riske atarak görevini kötüye kullandı.


Hatta daha da ileri giden Aydınlar UEFA tarafından  şikeci Fenerbahçe yerine Şampiyonlar Ligi’ne davet edilen Trabzonspor’a karşı nasıl bir nefret içerisinde olduğunu da konuşmasında gözler önüne serdi.


UEFA’nın 0 tolerans dediği dönemde görevini kötüye kullanan Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili olarak Trabzonspor taraftarları bir çok hukuki girişimde bulunmuştu.
TFF’nin bir dönem en tepesinde bulunan isim Mehmet Ali Aydınlar’ın dün düzenlediği basın toplantısında sarf ettiği sözler Trabzonspor taraftarlarını çileden çıkartırken bordo mavili ekibin taraftarları görevini kötüye kullanan Aydınlar’a tepki göstermeye başladı.
Sosyal medyada Aydınlar’ın sözlerine tepki gösterilirken bordo mavililer, savcılığın görevini kötüye kullandığını kamuoyunun gözü önünde adeta itiraf eden Mehmet Ali Aydınlar ile ilgili soruşturma başlatılmasını bekliyor.


Türk futbolunun tepesinde bir dönem görev yapan Aydınlar’ın kuralları  uygulamayarak  görevini kötüye kullandığını itiraf  ettiği konuşmaları şöyle;

*Bir kanalda programa katıldım ve Trabzonspor'un orada Şampiyonlar Ligi'ne alındığını öğrendim. UEFA yetkilisini aradım ve tepki gösterdim. Bize kalsaydı, Trabzonspor'u değil Bursaspor'u gönderebilirdik


*Savunma hakkı disiplin talimatnamesindeki kurala göre olağanüstü hallerde kısıtlanabilir. Neden yapmadım, masumiyet karinesi çerçevesinde onlarca toplantı yaptım. Konuyu nasıl çözeriz diye uğraşmaya karar verdim. Büyük sıkıntılarla geçirilen bu süreçte, Türk sporunun en önemli kulüplerinin en az hasarla geçmesini istedim


* Uefa’dan gelen mektupta şu yazıyordu; Türkiye'de şu anda devam eden şike soruşturması ve Fenerbahçe ile ilgili konuya isnat ediyoruz. Bahsedilen kulüp ve görevlilerin şikeye karışmaktan sorumlu olduğuna dair yeterli delil olduğudur. Örnek olarak kulüp başkanı ve üst düzey yöneticiler şike suçundan hapistedir. İstanbul polisi de gözaltıların şike suçu ile ilgili olarak içeride olduğunu teyit eden bir basın bülteni yayınlanmıştır..


* Fenerbahçe'nin kendi kendine Avrupa’ya gitmeseydi konu kapanacaktı. Ben gönderseydim bile, UEFA Fenerbahçe'yi o sene Şampiyonlar Ligi'ne almayacaktı. Türk Milli Futbol Takımı 3 ila 5 yıl, Fenerbahçe'yi de 8 yıla kadar cezalandıracaktı. Ben Fenerbahçe'yi göndermeyerek çok daha büyük bir cezadan kurtardım.

*Platini ile Larnaka'da bir görüşme yaptık. UEFA "Kesinlikle yapamazsın dedi" ama biz yaptık. Biz UEFA ile pazarlığı Türk futbolu adına yaptık. Sonuçta bu pazarlıktan karla çıktı

*Son fırsat, İsviçre'de UEFA yetkilileriyle pazarlığımız meyvelerini verdi. Puan silme ve para cezası ile birlikte 1 yıl Avrupa'dan menle birlikte dosya kapanacaktı. Bunların hepsi sözlüydü. Infantino bize yazın ve resmileştirin dedi, biz de yazdık

*Aydınlar'ın UEFA'ya gönderdiği mektupta, 26 Ocak 2012'te toplanacak TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nun toplanacağı ve şike iddiası bulunan kulüplere sadece bir kereliğine şu cezaların verileceği bildirildi; 2010/11 sezonunda elde edilen gelirlerin iadesi, yayın gelirlerinin TFF'ye iade etmeleri, 12 puandan az olmamak kaydıyla puan silme cezası, puan cezasının 2011/12 sezonunda infaz edilmesine, Süper Lig kulüplerine 2 milyon ila 10 milyon TL arasında bir ceza, 1. Lig kulüplerine 500 bin ila 2 milyon TL arasında para cezasına, ihlalde bulunan kulüplerin Avrupa kupalarından men cezasına ve katılımı ardından gelen kulüplerin katılmalarına karar verileceği TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal imzasıyla geçildi

*58'inci maddenin ağır olduğunu ve değişmesi gerektiğini UEFA'ya bildirdim. UEFA, süreç devam ederken kuralın değiştirilemeyeceğini ama kurul kararıyla 1 kereliğine kuralın askıya alınabileceğini söyledi. Kulüpler Birliği bana maddenin değişmesini istediğini belirtti.
*2007'de UEFA Disiplin Talimatnamesi'ni değiştiriyor, şikeye "0 tolerans" diyor. Fenerbahçe bu 3 fırsatı da tepti. Bu kulübe bu damgayı vurdular. İçeride farklı, dışarıda farklı konuşanlar, kamuoyunu yanıltma çabalarına yeter diyorum ve TFF Başkanlığı'nı bırakma kararı alıyorum.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor